Predsjednik Sabora Jandroković rekao je da će, ako zastupnica Krišto ne stavi masku, sazvati Predsjedništvo na kojem će donijeti odluku da zaštitne maske budu obvezne. Zastupnica Domovinskog pokreta od početka zasjedanja jedina u Saboru nije koristila masku.

Galerija Karolina Vidović Krišto u Saboru usta prekriva maramom Karolina Vidović Krišto u Saboru usta prekriva maramom +0 Karolina Vidović Krišto bez maske u Saboru

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio je u srijedu moguće uvođenje obveze nošenja zaštitnih maski u sabornici jer zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto i dalje ne poštuje preporuke saborskog Predsjedništva o nošenju maski.

Vezani članci Ilustracija Uoči Božića: U susjedstvu obavezno nošenje maski u gradskim središtima, čak i na otvorenom Katarina Peović, Andrej Plenković, Karolina Vidović Krišto Paljba po Plenkoviću: "Žao mi je što imam samo minutu da vam taj šalabahter razvalim", "Ponašate se kao Sanader"

"Zamolio bih zastupnicu Vidović Krišto da stavi masku. Zato što smatram da niste solidarni sa svih ostalih 150 zastupnica i zastupnika, zato što ne poštujete preporuke državnih tijela niti preporuke Predsjedništva Hrvatskog sabora - ponovno vas molim da stavite masku", apelirao je Jandroković na zastupnicu Vidović Krišto, koja umjesto zaštitnom maskom usta prekriva maramom.

"U slučaju da to ne učinite, sazvat ću ponovno Predsjedništvo na kojem ćemo donijeti odluku da se više u sabornici neće moći biti bez zaštitne maske. To je obveza koju imamo svi i molim da se toga držite", kazao je Jandroković.

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto uporno odbija nositi zaštitnu masku u sabornici te ustraje na tome da preporuka saborskog Predsjedništva o nošenju maski nije obvezna.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju