Dezinficiranje, ilustracija
Dezinficiranje, ilustracija Foto: Pixsell/Shutterstock

Europska regija s najvećim brojem novih zaraženih unutar tjedan dana na 100.000 stanovnika jedna je od hrvatskih županija. Neslavni rekorder nalazi se blizu Zagrebu.


Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 207 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među uzetim brisevima simptomatskih pacijenata pozitivno je 166 od testiranih 349 uzoraka što je 48, a testirano je ukupno 528 uzoraka.

Sedmodnevni broj novootkrivenih slučajeva ovime je opet prešao vrijednost 1500, a od utorka je, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, Varaždinska županija europska regija s najvećim brojem novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno se nalazi 184 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 66 na odjelu infektologije, a devet na ostalim odjelima u Varaždinu.

17 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 50 ih je u Klenovniku i 42 u Novom Marofu. Preminula je jedna osoba pozitivna na COVID-19, starije životne dobi, a bolovala je i od drugih teških popratnih bolesti.

Epidemiologinja, ilustracija Rekordan broj novih slučajeva u Hrvatskoj: U Dalmaciji nikad više novooboljelih, u Zagrebu 604. Više županija ima troznamenkaste brojke

Testiranje na koronavirus, ilustracija Svaki drugi testirani pozitivan: U sjevernoj županiji čak 273 novozaraženih, počinju masovno testiranje učenika

S kućnog liječenja otpušteno je 188 osoba. Od pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji evidentirano je ukupno 5296 slučaja. Aktivnih je trenutno 2211.