Obavijesti Video Pretražite Navigacija
teška situacija

Svaki drugi testirani pozitivan: U sjevernoj županiji čak 273 novozaraženih, počinju masovno testiranje učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brzim antigenskim testovima tijekom idućeg tjedna trebalo bi biti testirano oko 2500 osoba u nekoliko osnovnih i srednjih škola u Međimurskoj županiji.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je 557 osoba, što je do sada najviše testiranja u jednom danu, od čega su evidentirana 273 slučaja osoba pozitivnih na virus COVID-19 u Međimurskoj županiji – gotovo svaki drugi testirani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kritično im i skijanje Istarski stožer pozvao građane da se posebno suzdrže jedne vrste okupljanja: "Tu nam je glavni izvor zaraze" Slika nije dostupna Rastu brojke Istarski stožer: "Imamo sve više teških bolesnika, među kojima su i mlađi." Otkriveno i gdje se zarazilo najviše osoba

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije će idući tjedan započeti sa brzim antigenskim testiranjima.

"Radi se o brzim testovima, koji nisu PCR testovi, provodit će se u nekoliko osnovnih i nekoliko srednjih škola po utvrđenim kriterijima. Testirano bi trebalo biti oko 2500 osoba, kako bi se dobila jasnija slika o situaciji u školama - hoće li se detektirati kliconoštvo odnosno prisutnost tog virusa kod slabo simptomatske djece ili čak možda i kod onih koji nemaju neke simptome", poručuju iz Stožera. 

U pomoć dolaze medicinske sestre 

U proteklih 24 sata u Međimurskoj županiji oporavile su se 132 osobe. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 98 pacijenta pozitivnih na virus COVID-19, od toga je njih 14 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 9 pacijenata. Na respiratoru se nalazi 10 COVID pozitivnih pacijenata. U proteklih 24 sata evidentirana je jedna preminula COVID-19 pozitivna osoba, muška osobe stara 85 godinu, sa teškim dodatnim bolestima.

U zdravstvenom sustavu na virus COVID-19 je pozitivno 12 liječnika i 12 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalaze 2 liječnika, 10 medicinskih sestara, 1 bolničar i 1 farmaceutski tehničar. Sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji, u zdravstveni sustav Međimurja sutra stiže ispomoć 11 medicinskih sestara iz drugih krajeva.

Apel poslodavcima: "Zaštitite zdravlje svojih djelatnika"

Stožer civilne zaštite Međimurske županije danas je uputio apel poslodavcima s područja Međimurja te zamolio da učine sve za zaštitu zdravlja svojih djelatnika i na taj način doprinesu sprječavanju širenja ovog virusa koji osim zdravlja šteti i gospodarskim aktivnostima.

"Svi jesmo i moramo biti na tom putu, jer samo zajedno, svatko na svom području svojim doprinosom može olakšati ovu tešku situaciju i doprinijeti borbi protiv ove pošasti. Do primjene odgovarajućeg lijeka (cjepiva), pridržavanje donesenih mjera i preporuka, te zajedništvo, sloga i međusobna zaštita najvažnije su oružje u sprečavanju širenja virusa COVID-19, zato Vas molimo za maksimalni angažman i trud", poručili su iz Stožera Međimurske županije. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene