U radu Doma za starije i nemoćne u Splitu nije bilo nepravilnosti, priopćili su iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U Splitu je danas preminula i 14. osoba koja se koronavirusom zarazila upravo u tom Domu za starije i nemoćne.


"Inspekcijski nadzor Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Domu za starije i nemoćne osobe Split proveden je 10. travnja 2020. godine. Izvješće o provedenom nadzoru je završeno.

Tijekom inspekcijskog nadzora utvrđeno je da je Dom postupao sukladno uputama i preporukama svih nadležnih tijela (Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstvo zdravstva, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Nacionalni i Županijski stožer civilne zaštite)", priopćilo je Ministarstvo za demografiju. 

"Sukladno nalazu provedenog inspekcijskog nadzora utvrđeno je da nisu učinjeni propusti u postupanju zdravstvenih, stručnih i ostalih radnika Doma na II jedinici u Vukovarskoj. Korisnici su bili primjereno zbrinuti i imali su svu potrebnu svakodnevnu njegu i skrb.

U tijeku je izrada objedinjenog izvješća Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ministarstva zdravstva", navedeno je u priopćenju. 

Vezani članci Testiranje na koronavirus Nacionalni stožer objavio nove brojke: Pogledajte koliko je novozaraženih u Hrvatskoj Koronavirus u Sjevernoj Koreji Eksplozivna epidemija: Prošli tjedan imali su prvi slučaj korone, a sad su na više od milijun, dignuli su vojsku

Podsjećamo, u Splitu je danas preminula i 14. osoba koja se koronavirusom zarazila upravo u tom Domu za starije i nemoćne.

 

Do proboja virusa u Dom za starije i nemoćne u Splitu, došlo je početkom travnja. Korisnici Doma evakuirani su i zbrinuti, a od posljedica virusa preminulo je 14 ljudi koji su se tamo zarazili. 

Ravnatelj Doma Ivan Škaričić nakon izolacije vratio se na posao. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju