Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UJEDINJENI U ZAJEDNIŠTVU

Sisački ugostitelji organizirali humanitarnu akciju: ''Bolničko osoblje je danonoćno izloženo nadljudskim naporima''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda je zbog koronakrize ugrožena njihova temeljna djelatnost, sisački ugostitelji trodnevnom humanitarnom akcijom iskazuju zahvalnost i razumijevanje za bolničko osoblje, koje je "na prvoj crti obrane od pandemije".

Okupljeni u Cehu ugostitelja sisačkog Udruženja obrtnika, odlučili su organizirati akciju "Ugostitelji za sisačku bolnicu", kako bi, barem nakratko, liječnicima i drugom zdravstvenom osoblju Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić", uljepšali nekoliko trenutaka.

Ugostitelji će u ponedjeljak i srijedu, 21. i 23. prosinca, na dvije lokacije u bolnici osoblju ponuditi tople napitke, a u utorak, 22. prosinca, za sve će zaposlenike na COVID odjelima organizirati catering gableca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odluka Stožera Objavljene detaljne upute: Doznajte sve o propusnicama - tko ih i gdje može dobiti te kako predati zahtjev

"Iako u ovim teškim vremenima, gdje zbog epidemije koronaviursa ugostitelji imaju potpunu zabranu rada, a bolničko osoblje posebice na COVID odjelima, danonoćno je izloženo nadljudskim naporima u borbi s bolešću koju virus ostavlja kao posljedicu, sisački ugostitelji su odlučili pokrenuti još jednu humanitarnu akciju za našu bolnicu", izvijestila je predsjednica Udruženja obrtnika Ivanka Čačić.

Njihova je želja da, ujedinjeni u zajedništvu, u ovo vrijeme darivanja, od srca ponude svoje usluge kao mali dio naknade za napore bolničkog osoblja.

Pročitajte i ovo Humanitarni koncert \"Želim život\" Posebno izdanje Za pamćenje: Prisjetimo se čarobne atmosfere prethodnih godina uoči dosad najposebnijeg izdanja koncerta Želim život!

"Drago mi je da je odaziv ugostitelja vrlo dobar, što ukazuje da su svjesni trenutka u kojem živimo", rekla je i podsjetila kako je to udruženje već organiziralo akciju kupovine jednog respiratora, a nedavno je i Ceh krojača bolnici donirao i veću količinu posteljine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene