Andrej Plenković, predsjednik Vlade, primio je predstavnike Nacionalnog stožera u Banskim dvorima. Nakon sastanka je Plenković kazao da će se od ponedjeljka u ponoć produljiti sve postojeće mjere.


Premijer Andrej Plenković nakon sastanka je kazao da je riječ bila o redovitom sastanku s predstavnicima Stožera.

Vezani članci Sjednica Vlade Vlada proglasila kraj epidemije: ''Važno je da izvučemo pouke'' Ilustracija Vlada objavila kraj epidemije: Pogledajte do kada morate izvaditi dokumente da vas ne kazne

''Stožer je najavio da će sutra produljiti sve postojeće mjere. Razmatraju se eventualne nove mjere koje bi mogle ići u smjeru eventualnih konzultacija s ministrom obrazovanja oko online nastave na Sveučilištima i mjere je koje se odnose na mogućnosti rada od kuće'', rekao je premijer. Dodao je da je zdravstveni sustav u stanju izdržati pritisak epidemije.

''Od sutra u 11 sati Stožer će se vratiti redovitim konferencijama u intervalima ponedjeljak, srijeda i petak'', otkrio je.

Komentirao je i situaciju u KB-u Dubrava i rekao da je obaviješeten o posljednjem nestanku struje ''Očekujem od novog vodstva bolnice, koje idućeg tjedna stupa na dužnost, da to sve skupa dovede u red'', kaže Plenković.

Otkrio je i je li se razgovaralo o ograničavanju radnog vremena rekavši da pojedine županije ''mogu uvoditi sve što smatraju primjerenim, u dogovoru s Nacionalnim stožerom''. ''Kada je riječ o Zagrebu, vidimo da je u ovom trenutku krivulja u padu'', dodao je.

Kada je riječ o projekcijama mogućih brojki, Plenković kaže da na tome rade stručnjaci. ''Ne kanim, niti itk od od nas kani spekulirati s brojevima. Vidite i sami da smo i danas u situaciji da imamo najveći broj preminulih i važno je da se s ovim mjerama smanji zaraza'', odgovorio je premijer.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju