Veliki redovi za cijepljenje - 2
Veliki redovi za cijepljenje - 2 Foto: DNEVNIK.hr

U Hrvatskoj su se u utorak prvom dozom cjepiva protiv koronavirusa cijepile 15.204 osobe, a utrošeno je 24.505 doza. HZJZ je priopćio i koliko se ljudi ponovno zarazilo od početka pandemije.


Devetog studenog u Hrvatskoj je utrošeno 24.505 doza cjepiva protiv koronavirusa, a prvom dozom su cijepljene 15.204 osobe. Posljednji put je toliko cijepljenih prvom dozom zabilježeno početkom ljeta, 10. lipnja - 16.258 osoba. Također, najveći ukupan broj utrošenih doza zabilježen je 8. srpnja - 28.812.

"Možemo zaključiti da su se nakon ljetne stanke građani odlučili na cijepljenje u većem broju. Sretni smo zbog takve odluke građana, kako zbog onih koji su se odlučili na prvu dozu tako i zbog onih koji su se odlučili na drugu i treću, odnosno dodatnu dozu. Nakon godine i pol života u pandemiji svima je jasno da je izlaz u cijepljenju. Samo cijepljenjem možemo održati naša radna mjesta, a našu djecu u školskim klupama", istaknuo je ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak.

Također, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je za N1 priopćio da su se od početka pandemije koronavirusom ponovno zarazile 1892 osobe.

Ministar zdravstva Vili Beroš nastavlja borbu s pandemijom - 2 U Hrvatskoj 7315 novozaraženih, u županiji s delta plus sojem bilježe ogroman skok: "Apsolutni rekord. Cijele obitelji su zaražene"

Gužva na Velesajmu - 3 U Hrvatskoj se otvara stotine novih punktova za cijepljenje: ''Građani mogu doći bez najave''

"U razdoblju od početka pandemije do 13.10.2021. bilo je ukupno 1892 osobe u kojih je utvrđena reinfekcija prema kriterijima PCR pozitivitet nakon najmanje 90 dana poslije inicijalnog PCR pozitiviteta što čini 0.54 posto oboljelih. To je metodologija koja je korištena i u Ujedinjemom Kraljevstvu i podaci su nešto viši, ali usporedivi."

Dodaju i da se radi o toliko malom broju reinfekcija da prethodno oboljele osobe jednostavno nisu prikazivali u izvješćima jer bi se radilo o pojedinačnim slučajevima.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju