Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbunio se

Capak demantirao sam sebe i objavio točne brojke: ''Ispričavam se na ovoj greški''

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak objavio je demanti vezan uz grešku prilikom iznošenja podataka o novooboljelima na press konferenciji Nacionalnog stožera.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak se na konferenciji Stožera u petak malo zbunio oko udjela necijepljenih kod preminulih osoba, te pročitao krive brojke. Dan nakon je poslao demanti koji prenosimo u cijelosti.

''Nakon konferencije za medije do ovog trenutka cijeli je niz objava na mrežnim stranicama i društvenim mrežama oko moje greške koju sam počinio prilikom čitanja dnevnih brojki novozaraženih i udjela necijepljenih među zaraženima. Želio bih ovdje dati službeni demanti kako bih, koliko je moguće, spriječio širenje tih netočnih podataka i obmanjivanje javnosti od onih koji šire neistine i promoviraju necijepljenje.

Točne dnevne brojke su sljedeće: Na dan 5. studenoga 2021. u posljednja 24 sata broj novozaraženih bio je 6932, od kojih u potpunosti nije bilo cijepljeno njih 74,1 posto.

Za kraj podsjećamo da je u listopadu od COVID-19 preminulo 578 osoba od kojih 75 posto nije bilo cijepljeno. Od umrlih, koji su bili srednje životne dobi ispod 50 godina života, svih 22 koji su preminuli u listopadu nije bilo cijepljeno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez naručivanja i najave U Zagrebu dodatni termin za cijepljenje u subotu: "Neke je informacija o preminulim osobama potaknula na cijepljenje"

Pročitajte i ovo Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za prava pacijenata, i Valentina Baus Korona otkazuje termine Građani ostaju bez pregleda, iz Udruge za zaštitu pacijenata bjesne: ''Ponovili smo grešku od prošle godine"

Kada govorimo o udjelu cijepljenih osoba među hospitaliziranima važno je reći da je podatak za 5.11.2021. o 51,5 posto cijepljenih dnevni podatak i da ti podaci variraju od dana do dana, ali gledano prosječno, na tjednoj i mjesečnoj razini, imamo stabilni trend koji ukazuje da je među hospitaliziranima između 70 posto i 80 posto necijepljenih.

Na kraju, ispričavam se na ovoj greški prilikom iznošenja podataka, molim medije i javnost da ne koriste ovaj događaj u daljnjoj manipulaciji javnošću i promociji necijepljenja'', zaključio je svoj demanti Capak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene