Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: Ivica Galovic/PIXSELL/Pixsell

U Srbiji je u posljednja 24 sata zabilježen rekordan broj preminulih s 61 smrtnim slučajem. Potvrđeno je više od 7000 novih slučajeva zaraze.


U posljednja 24 sata u Srbiji su na koronavirus testirane 18.592 osobe, od čega je 7041 potvrđena pozitivna. Preminula je 61 osoba, što je dosad najviše u toj zemlji od početka epidemije.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija I Britanci uvode strože kontrole zbog novog soja, svijet prešao broj od dva milijuna mrtvih od COVID-a Koronavirus, ilustracija Treći val korone možda je već stigao: Jedna europska zemlja javlja o ekstremnom riziku, druga bilježi najveći pad broja stanovnika od Drugog svjetskog rata

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima su 254 pacijenta.

''Danas je težak dan, posebno po broju mrtvih, ali moramo se boriti i nastaviti graditi naš zdravstveni sustav'', rekao je predsjednike Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Blic.

Srpska premijerka Ana Brnabić kazal je da se prati situacija u zemljama u kojima živi više Srba koji bi za praznike mogli u većem broju doći u Srbiju. Dodala je da će se u skladu s tom situacijom i donositi odluke o eventualnim dodatnim mjerama.

"Svaki dan razmišljamo o novim mjerama i gledamo podatke na svaka dva sata", rekla je Brnabić.