Obavijesti Video Pretražite Navigacija
veliki pad

Četvrti tjedan lockdowna: U Francuskoj značajno pada broj novozaraženih, hospitaliziranih i umrlih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je u četvrtak imala 13.563 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je znak da se širenje virusa u četvrtom tjednu zatvaranja usporava jer je taj broj manji od 16.282 koliko je Francuska imala dan ranije, te od 21.150 prije tjedan dana.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva od početka pandemije u Francuskoj sad je na 2,18 milijuna.

Broj hospitaliziranih pao je za dodatnih 662 ljudi, na njih 29.310, a broj onih na intenzivnoj njezi je pao za 130, na 4018 ljudi. Obje brojke padaju već dva tjedna, pokazuju podaci francuskog ministarstva zdravlja, a prenosi Reuters.

Predsjednik Emmanuel Macron je ranije ovaj tjedan rekao kako bi potpuno zatvaranje moglo biti ukinuto 15. prosinca ako dnevni broj novozaraženih tada bude manji od 5000, a broj pacijenata na intenzivnoj njezi između 2500 i 3000.

Pročitajte i ovo Orlando Lopac, vlasnik fitness centra FITNESSI, VJENČANJA, RESTORANI... Vlasnik teretana zbog mjera ne krije razočaranje, a ni oni više neće plesati s virusom: "Pad prometa je toliki da već mjesecima radimo s gubitkom"

Pročitajte i ovo Zatvaranje škola i online nastava - 3 VELIK BROJ NOVOZARAŽENIH Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji uskoro online nastava za starije osnovce i srednjoškolce

Francuska je u četvrtak imala 339 novih smrtnih slučajeva u bolnicama, što je pad s 381 koliko je bilo u srijedu.

Sedmodnevni prosjek umrlih u bolnicama i domovima za starije sada je na 547 i pada već tjedan dana nakon što su uvedene restriktivne mjere dok ih je bilo 625.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene