Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ali kavu će im skuhati

Vlasnik kafića odgovorio Plenkoviću: "E, pa ne volim vas, tlak mi je na milijardu! Neka se spusti na zemlju, nisam ja njegov podanik"

Tomislav Kovačević, vlasnik riječkog kafića Tri majmuna
Tomislav Kovačević, vlasnik riječkog kafića Tri majmuna Foto: DNEVNIK.hr
Tomislav Kovačević, vlasnik riječkog kafića Three Monkeys, odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću nakon njegove prozivke na današnjoj konferenciji za novinare. Tvrdi da nikad nije rekao da je HDZ-ovcima zabranjen ulaz, već da ih ne voli jer 30 godina uništavaju Hrvatsku.

"Čuo sam što je rekao, tlak mi je na milijardu!" prvo je što nam je rekao Tomislav Kovačević, vlasnik kafića Three Monkeys, čiji je istup danas kritizirao i sam premijer Andrej Plenković na konferenciji za novinare. 

Kovačević je široj javnosti postao poznat nakon što je objavio status na Facebooku da "članovi, glasači i simpatizeri HDZ-a" u njegov bar nisu dobrodošli. Plenković je danas njegov čin nazvao "eklatantnim primjerom diskriminacije". 

"Neka premijer koji pere novinarku pročita komentare svojih istomišljenika. Neka se spusti malo na zemlju, nisam ja njegov podanik", kaže Kovačević te dodaje da nikad nije ustvrdio da je ulazak u njegov bar HDZ-ovcima zabranjen. 

"Naravno da to nikad nisam napisao, taj vrli premijer bi mogao pročitati moje izjave kad govori da su novinari nepripremljeni. Nisam napisao da će nekome biti zabranjeno, nego da ih ne želim blizu. Ali hoće li doći on i njegovi, to nije moja stvar. Kod nas će svaki gost biti profesionalno uslužen", kaže Kovačević. 

Tomislav Kovačević, vlasnik riječkog kafića Tri majmuna Tomislav Kovačević, vlasnik riječkog kafića Tri majmuna (Foto: DNEVNIK.hr)

Ljuti ga i Plenkovićeva tvrdnja da je Kovačeviću dao novac. "On meni novac nije dao. Nikome nije! Samo nam je vratio dio novca koji smo uplaćivali, s tim da nam je zabranio rad bez ijednog znanstvenog dokaza", kaže Kovačević, koji je i dalje ljut što kafićima nije bilo dopuštena prodaja kave za van, za razliku od drugih objekata kojima to nije temeljni posao. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković SVEČANOST U NSK-u Plenković dijelio lekcije novinarima, razljutio ga kafić u kojem HDZ-ovci nisu dobrodošli: "To je rasizam, na korak do fašizma. Imamo Hrvatsku dvostrukih kriterija"

Pročitajte i ovo Zdravko Karna, potpredsjednik Nacionalne udruge ugostitelja ZDRAVKO KARNA ZA DNEVNIK NOVE TV Kakvi su rezultati ugostitelja nakon prvog tjedna prodaje kave za van? Iz Nacionalne udruge poručuju: "Želimo da se odredi što se može raditi, a ne tko može raditi"

"On ne daje pare, on je sluga naroda, bar bi to trebao biti, a ne da narod služi njemu. Ovo doživljavam kao pritisak. Okomio se na malog čovjeka iz Rijeke koji je rekao da ne voli članove njegove stranke. E, pa ne volim vas! Trideset godina uništavate ovu državu i ja vas ne volim", poručuje Kovačević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene