Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici ostaju bez prijevoza

Švicarski vlakovi vozit će samo do granice s Italijom: "Njihovi zahtjevi i sigurnosne mjere su nam preveliki"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska i Italija obustavit će sav prekogranični željeznički promet od četvrtka jer je osoblje vlakova potkapacitirano i ne može provesti sigurnosne mjere protiv COVID-19 koje je uvela talijanska vlada, objavile su u utorak Švicarske federalne željeznice (SBB).

Ta odluka, za koju se ne zna koliko će biti na snazi, utječe na desetke dnevnih ruta, uključujući rutu od Milana do Frankfurta u Njemačkoj, kao i na regionalne vlakove koji povezuju dvije zemlje o kojima ovise mnogi radnici koji svaki dan prelaze granicu iz sjeverne Italije u Švicarsku.

Švicarska i susjedne Italija, Njemačka i Francuska smanjile su željeznički promet u studenom, ali je porast zaraza u drugom valu koronavirusa natjerao talijansku vladu da obustavi željeznički promet kao za vrijeme prvog vala pandemije.

"Italija nije izričito zabranila putovanje željeznicom u inozemstvo, ali zahtjevi, uključujući mjerenje temperature putnika, premašuju kapacitet osoblja vlakova", rekla je glasnogovornica SBB-a za Reuters. To je dovelo do obustave švicarsko-talijanskih ruta.

"Vlakovi SBB-a putovat će samo do granice s Italijom", priopćio je SBB.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neće pooštravati mjere U BiH više od tisuću zaraženih i 69 umrlih: Zabrana okupljanja i kretanja u noćnim satima ostaje i tijekom blagdana

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stroge mjere podbacile U Sloveniji rekordan broj umrlih od COVID-19, zaraza ne slabi: Vlada u svađi oko mjera, vodeći epidemiolog otkazao suradnju

Italija, Francuska i Njemačka također su uvele nove mjere kojima je cilj spriječiti putovanje skijaša u Švicarsku i Austriju, gdje bi zimovališta trebala biti otvorena za ograničen broj ljudi, za lokalno stanovništvo.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene