Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRIJEDE OD PONEDJELJKA

Opet kumovalo slavlje: Bjelovarsko-bilogorska županija uvodi nove mjere nakon što se 36 osoba zarazilo na "neodgovornoj svadbi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjelovarsko-bilogorska županija ima 33 slučaja novozaraženih. Svi su zaraženi na istoj svadbi.

"Od ranije imamo tri slučaja tako da s te jedne 'neodgovorne' svadbe imamo ukupno 36 slučajeva, a 233 osoba je u samoizolaciji i oni su povezani s tom svadbom. Još čekamo neke rezultate tako da bi zaraženih moglo biti još. Govorim samo o osobama koje su s područja Bjelovarsko-bilogorske županije", izjavila je Vesna Grgić, glavna županijska epidemiologinja, javlja Bjelovar.live.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde? Slika nije dostupna u bjelovaru Nesavjesni roditelji pozvali Hitnu pomoć za dijete i nisu rekli da su u samoizolaciji: Tim je izoliran, čekamo rezultate testova

Ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Ali Alluch iznio je podatke o stanju u bolnici u koju je ušao virus.

"Jedan pacijent i jedna medicinska sestra su pozitivni, ali stanje je pod kontrolom. Testirali smo 48 djelatnika i pacijenata koji su bili u kontaktu s oboljelima i 46 testova je negativno, a za dva čekamo rezultate. Trenutačno je u samoizolaciji 20 djelatnika, no bolnica radi normalno i svi odjeli pružaju zdravstvene usluge pacijentima", kazao je.

Od ponedjeljka 7. rujna vrijedit će nove preporuke za tu županiju. Trajat će 30 dana. 

"Broj ljudi koji mogu biti na svadbama se smanjuje na 50 kao i broj osoba koje mogu biti na pogrebima, dok na drugim privatnim proslavama može biti najviše 20 ljudi", kazao je župan Damir Bajs.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene