Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje alarmantno

Naši susjedi u iščekivanju vrhunca epidemije: Unatoč manjem broju testiranih nedjeljom, i danas imaju više od 6000 novih slučajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od nedjelje u 15 sati u Srbiji je preminulo rekordnih 65 osoba, a u bolnicama je završilo njih više od 700. Trenutačno se na bolničkom liječenju u Srbiji nalazi čak 7256 COVID pozitivnih osoba. Danas se sastao i Krizni stožer koji je raspravljao o mogućnosti uvođenja dodatnih mjera za suzbijanje epidemije.

U Srbiji su u posljednja 24 sata potvrđena 6224 nova slučaja zaraze koronavirusom, od ukupno 17.093 testirana. Preminulo je 55 osoba. Na respiratoru su trenutačno 253 pacijenta oboljela od COVID-19.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminule 24 osobe Pogoršanje iz dana u dan: U Srbiji ponovno više od 4500 novozaraženih, sutra sjednica Kriznog stožera Slika nije dostupna Nedostižan tempo Cijepljenih u svijetu sve više, ali jednu će zemlju biti teško stići: U jednom danu cijepili više od 200 tisuća ljudi

I Srbija ponedjeljkom bilježi manje brojke zbog manje testiranja nedjeljom. U nedjelju je bilo 6179 novih slučajeva zaraze od ukupno 15.508 testiranih, a na respiratoru je bio jedan pacijent manje nego danas.

Situacija je i dalje alarmantna. Od jučer u 15 sati u Srbiji je preminulo rekordnih 65 osoba, a u bolnicama je završilo njih više od 700. Trenutačno se na bolničkom liječenju u Srbiji nalazi čak 7256 COVID pozitivnih osoba.

Epidemiolozi tijekom ovog tjedna očekuju vrhunac vala epidemije. Crne najave predviđaju da bi dnevni broj novozaraženih mogao doseći i 10.000, a broj preminulih postati troznamenkast. Danas je održana i sjednica Kriznog stožera na kojoj se raspravljalo o trenutačnoj situaciji u zemlji i novim mjerama, a hoće li biti uvedene, zasad nije objavljeno, piše Blic.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene