Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija koronavirusa

Raste broj zaraženih u Srbiji, EU im šalje 200 zdravstvenih radnika u pomoć: Preminulo 11 oboljelih, na respiratorima 169 pacijenata

U Srbiji je od utorka potvrđena 351 nova zaražena osoba, umrlo još 11 oboljelih. Na respiratorima je 169 pacijenata.

U Srbiji je od utorka potvrđena nova 351 pozitivna osoba pa je ukupan broj zaraženih u toj zemlji narastao na 19.334.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Geopolitika Vučić upozorio: "Za tri do četiri mjeseca bit će najgora situacija od Drugog svjetskog rata" Slika nije dostupna Na Twitteru Kosor oštro odgovorila srpskom predsjedniku: "Zločinac mu je organizirao skupove. Vučić s pušketinom iznad Sarajeva, forever"

U posljednjih 24 sata umrlo je još 11 oboljelih osoba. Ukupan broj smrtnih slučajeva narastao je na 429.

Od jučer su hospitalizirane 234 oboljele osobe pa je ukupan broj pacijenata u bolnici na području Srbije narastao na 4667. Na respiratorima je 169 pacijenata.

Uvode nove mjere od petka

Srbija od petka uvodi nove mjere - zaštitne maske obvezne su i na otvorenom, na mjestima gdje je nemoguće pridržavati se razmaka od metar i pol, a obvezne su i za djecu. 

Zabrana okupljanja za više od deset osoba proširena je na cijelu državu. Epidemiologinja Darija Kisić Tepavčević kazala je da je situacija izrazito nestabilna.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je država u pregovorima za cjepivo kako bi ih dobili među prvima. "Mi smo u razgovorima s jednom zemljom vezanim za cjepivo. Testiranje je završeno i daje se ugroženima. Mi se nadamo da da ćemo prije kraja ove godine imati cjepivo koje bi bilo spas za Srbiju u potpunosti, i za ekonomiju i za cijelu zemlju", dodao je Vučić.

RTS javlja da su ministrica za europske integracije Jadranka Joksimović i šef Delegacije EU-a u Srbiji Sem Fabrizi zajednički potpisali ugovor o angažiranju 200 zdravstvenih radnika koji će pomagati u borbi protiv epidemije koronavirusa, a čije će angažiranje biti omogućeno sredstvima EU-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene