Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uz mjere zaštite od zaraze

Specijalizirani dijelovi tržnica otvorili vrata, a riječka ribarnica odmah ponovno zatvorena

Tržnica, ilustracija - 3
Tržnica, ilustracija - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Tržnica, ilustracija - 3 Galerija 1/1 >>
Od jutros ponovno rade zatvoreni dijelovi hrvatskih tržnica i specijalizirane prodavaonice u sklopu njih.

Ulaz na tržnice je kontroliran, dezinfekcija obavezna, a zaštitnih mjera moraju se pridržavati i kupci i prodavači. Takav slučaj nije bio u riječkoj ribarnici, koja je brzo nakon otvaranja ponovno zatvorena. Na ostalim tržnicama dan protječe bez većih poteškoća, no ponuda i odaziv kupaca u nekim su gradovima znatno manji nego prije.

Pročitajte i ovo Tržnice se prilagođavaju mjerama zaštite - 3 Sve se mijenja Nova pravila stižu i na tržnice: Imaju novo radno vrijeme koje se mnogima neće svidjeti Slika nije dostupna Manji redovi, nema gužve Nakon nepreglednih redova interventna policija na Dolcu kontrolira pridržavaju li se građani propisanih mjera

"Mnogo slabije, puno slabija, ali trudimo se sve da imamo", kaže Đeni Perfundi iz Zadra.

"Jako, jako je dobro došlo ovo otvaranje, nama malo nezgodno jer su ljudi naučili da smo na vanjskom dijelu, ali prilagođavamo se, malo ja njima mašem, malo oni meni i tako", rekla je Jelica Jurković, proizvođačica konzumnih jaja.

 

Osječko-baranjski stožer zamislio je rad i na otvorenom dijelu tržnice. Postavljanjem ograda, kao na gradilištima, omogućio bi se kontrolirani ulaz kupaca, kao u trgovačkim centrima. I prodavači bi se međusobno morali udaljiti, sve je razrađeno sa stručnjacima, s ciljem da se spasi na tisuće malih OPG-ova i njihova proizvodnja.

Renata Drašković, proizvođačica povrća, kaže kako bi joj puno značilo da se mogu vratiti na tržinicu jer im propada povrće.

Ovih dana svakako se snalaze, narudžbe primaju online pa robu razvoze, objašnjava Drašković. No, nažalost ne stigu sve dostaviti u roku pa se ispričava onima koji neće dobiti svoju narudžbu istog dana.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene