Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u narančastoj fazi

Najviše novih slučajeva od lipnja: Kod susjeda velik skok novozaraženih, a raste i broj pacijenata u bolnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 318 novih zaraza koronavirusom, najviše novozaraženih od početka lipnja, a polako raste i broj hospitaliziranih.

S 2058 PCR testova potvrđeno je 318 zaraza koronavirusom ili 15,5 posto pozitivnih među testiranima, a novih smrtnih slučajeva nije bilo, objavilo je u utorak ministarstvo zdravstva.

Pročitajte i ovo Maske - 2 pada broj zaraženih Još jedna susjedna zemlja ukinula obvezne maske: "Ne bi ih trebalo u potpunosti odbaciti" Muke po testiranju na koronavirus - 5 PADA BROJ ZARAŽENIH Još jedna susjedna zemlja ukida gotovo sve COVID mjere: "Očekujemo povratak na staro normalno"

Sedmodnevni prosjek zaraza u jednom danu povećao se na 204, a u porastu su i drugi indikatori, pa epidemiolozi procjenjuju da je to početak novog jesenskog vala epidemije.

14-dnevna incidencija iznosi trenutno 109,7 dok je broj aktivnih slučajeva povećan za 139 i iznosi 2314.

U bolnicama je 49 covid pacijenata, od čega 11 na intenzivnim odjelima, dok je prije tjedan dana hospitaliziranih bilo 36.

Državni tajnik na ministarstvu zdravstva Franc Vindišar izjavio je za Slovenski radio da teku pripreme za početak školske godine, te da će se za nazočnost u razredima testirati svi učenici srednjih škola i učenici tri završna razreda osnovnih škola.

Slovenija je trenutno u tzv. narančastoj fazi epidemije, no očekuje se da bi već idući mjesec mogla ući u "crveno". U toj će fazi testiranje učenika i studenata biti obvezno i češće će se izvoditi, a za one mlađe od 18 godina trošak testiranja ići će na račun državnog proračuna, kazao je Vindišar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene