Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"briselski sluga"

Sinčić prijavio Plenkovića Vijeću Europe zbog najave o ukidanju mjera pomoći za one koji se ne cijepe: ''Skandalozno je, nehumano i krajnje jadno''

Ivan Vilibor Sinčić u Dnevniku Nove TV - 2
Ivan Vilibor Sinčić u Dnevniku Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić prijavio je premijera Andreja Plenkovića Vijeću Europe zbog najave da će cijepljenje postati uvjet za dobivanje mjere pomoći za očuvanje radnih mjesta. Kaže da je to skandalozno i nehumano.

Premijer Andrej Plenković prijavljen je Vijeću Europe. Prijavu je protiv njega podnio europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić ''za ucjene i prijetnje upućene poslodavcima i radnicima'', točnije zbog najave da će cijepljenje biti uvjet za dobivanje mjere pomoći za očuvanje radnih mjesta.

''Dakle, briselski sluga u pokušaju da se u Bruxellesu pokaže kao veliki gazda u Hrvatskoj, naručio je i platio prevelike količine cjepiva. Budući ga Hrvati niti poštuju, niti slušaju, nema što s time, pa pokušava očajnički prijetiti poslodavcima i radnicima. Skandalozno je, nehumano i krajnje jadno ljudima prijetiti egzistencijom'', kaže Sinčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Mjere se nastavljaju, ali...'' Premijer najavio da će cijepljenje biti uvjet za dobivanje mjera pomoći za očuvanje radnih mjesta: ''Da, nastojat ćemo da to tako bude''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PADAJU KRITIKE SDP i Most o najavi da bi cjepivo moglo biti uvjet za dobivanje potpore: ''Protivimo se tome da bezglavu epidemijsku politiku Vlade spašavaju poduzetnici''

U prijavi je Sinčić podsjetio na Rezoluciju 2361 Vijeća Europe od 27. siječnja 2021. koja navodi da je potrebno ''osigurati da su građani informirani da cijepljenje nije obvezno i da nitko ne vrši politički, socijalni ili drugi pritisak da se cijepi, ako to ne žele sami i osigurati da nitko ne bude diskriminiran zbog toga što nije cijepljen zbog mogućih zdravstvenih rizika ili ne želi biti cijepljen''.

''Premijer Hrvatske javno prijeti poduzetnicima ukidanjem financijske pomoći za sve one koji se ne cijepe protiv koronavirusa, što de facto znači prisilu i diskriminaciju.

Ovim putem prijavljujemo premijera Republike Hrvatske Vijeću Europe zbog kršenja ljudskih prava i europske Rezolucije 2031. Molimo Vijeće Europe da javno reagira i uputi prosvjednu notu Andreju Plenkoviću i njegovu uredu kako bi se hrvatske građane zaštitilo od ove premijerove agresije. Molimo žurnu reakciju'', stoji u prijavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene