Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iskrene namjere ili politička borba?

Zašto su djeca i tri desetljeća nakon rata odvojena? "Mi idemo s jedne, oni s druge strane. Navikli smo, ne znamo za drugačije"

Aktualno Galerija Penava: Zajednička nastava za Vukovarsku djecu - 5 Penava: Zajednička nastava za Vukovarsku djecu - 5 Foto: Provjereno Penava: Zajednička nastava za Vukovarsku djecu - 10 Penava: Zajednička nastava za Vukovarsku djecu - 10 Foto: Provjereno Penava: Zajednička nastava za Vukovarsku djecu - 9 Penava: Zajednička nastava za Vukovarsku djecu - 9 Foto: Provjereno Penava: Zajednička nastava za Vukovarsku djecu - 8 Penava: Zajednička nastava za Vukovarsku djecu - 8 Foto: Provjereno +10 Penava: Zajednička nastava za Vukovarsku djecu - 7 Galerija 1/15 >>
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u trećem mandatu najavljuje spajanje nastave za djecu hrvatske i srpske nacionalnosti. To bi značilo da je nastava na hrvatskom jeziku, ali da se određeni broj sati izdvaja za njegovanje srpske kulture, jezika i pisma. Tome se protive iz SDSS-a. Drže da bi to, ako se realizira, umanjilo prava manjine jer sada roditelji mogu odabrati da njihova djeca idu na nastavu koja je cijela na srpskom jeziku. Penava i SDSS ranije su bili protiv jednog projekta interkulturne škole koji je omogućavao da djeca idu zajedno na nastavu. Naša Ana Malbaša otišla je u Vukovar u potrazi za odgovorima na pitanje zašto su djeca i tri desetljeća nakon rata odvojena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene