Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident

Vozačica autobusa tražila od putnice da stavi zaštitnu masku pa dobila batina: "To se mora zaustaviti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žena stara između 20 i 30 godina je prilikom pokušaja ulaska u autobus u njemačkom gradu Darmstadt in Hesse bila u društvu trojice muškaraca i djeteta. Vozačicu su prvo izvrijeđali, bez maski ušli u vozilo, a po završetku vožnje žena je vozačicu nekoliko puta udarila pa pobjegla.

Jedna je žena u utorak navečer fizički napala i ozlijedila vozačicu autobusa u Njemačkoj nakon što je u vozilu odbila staviti zaštitnu masku. Napadačicu policija još traži.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skoro staro normalno Za njih ova ograničenja više ne vrijede: Uveli su povlastice za cijepljene i one koji su preboljeli COVID, ali neke mjere ipak ostaju na snazi Slika nije dostupna Pala odluka Građani mlađi od 60 godina koji su primili AstraZenecu ponovljenu dozu dobit će od drugog proizvođača

Incident se dogodio u gradu Darmstadt in Hesse nedaleko od Frankfurta. Prema opisu svjedoka, žena stara između 20 i 30 godina je prilikom pokušaja ulaska u autobus bila u društvu trojice muškaraca i djeteta. Vozačicu su prvo izvrijeđali, bez maski ušli u autobus, a po završetku vožnje žena je vozačicu nekoliko puta udarila pa pobjegla, piše Daily Mail.

Gradonačelnik gradića Jochen Partsch rekao je kako je napadnuta vozačica samo radila svoj posao.

„Porast nepoštivanja i nasilja prema snagama sigurnosti, ali i prema vatrogascima, spasiocima i pripadnicima drugih javnih službi jednostavno se mora zaustaviti“, rekao je gradonačelnik.

U Njemačkoj je zakonom propisano nošenje zaštitne maske prilikom vožnje u javnom prijevozu.

Sličan napad nedavno se dogodio u Francuskoj. Vozač autobusa Philippe Monguillot preminuo je od posljedica teških ozljeda glave nakon što ga je pretukla skupina putnika koji su na njegov zahtjev odbili u vozilo ući sa zaštitnim maskama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene