Autobus u Njemačkoj u koronakrizi, ilustracija
Autobus u Njemačkoj u koronakrizi, ilustracija Foto: Fotostand/DPA/PIXSELL

Žena stara između 20 i 30 godina je prilikom pokušaja ulaska u autobus u njemačkom gradu Darmstadt in Hesse bila u društvu trojice muškaraca i djeteta. Vozačicu su prvo izvrijeđali, bez maski ušli u vozilo, a po završetku vožnje žena je vozačicu nekoliko puta udarila pa pobjegla.


Jedna je žena u utorak navečer fizički napala i ozlijedila vozačicu autobusa u Njemačkoj nakon što je u vozilu odbila staviti zaštitnu masku. Napadačicu policija još traži.

Vezani članci Davor Božinović Stožer objavio nove mjere koje na snagu stupaju 1. srpnja, Božinović: ''Još nismo u fazi proglašenja kraja epidemije'' Koronavirus u Brazilu Planiraju novu mjeru: Cijepljeni više neće morati nositi maske

Incident se dogodio u gradu Darmstadt in Hesse nedaleko od Frankfurta. Prema opisu svjedoka, žena stara između 20 i 30 godina je prilikom pokušaja ulaska u autobus bila u društvu trojice muškaraca i djeteta. Vozačicu su prvo izvrijeđali, bez maski ušli u autobus, a po završetku vožnje žena je vozačicu nekoliko puta udarila pa pobjegla, piše Daily Mail.

Gradonačelnik gradića Jochen Partsch rekao je kako je napadnuta vozačica samo radila svoj posao.

„Porast nepoštivanja i nasilja prema snagama sigurnosti, ali i prema vatrogascima, spasiocima i pripadnicima drugih javnih službi jednostavno se mora zaustaviti“, rekao je gradonačelnik.

U Njemačkoj je zakonom propisano nošenje zaštitne maske prilikom vožnje u javnom prijevozu.

Sličan napad nedavno se dogodio u Francuskoj. Vozač autobusa Philippe Monguillot preminuo je od posljedica teških ozljeda glave nakon što ga je pretukla skupina putnika koji su na njegov zahtjev odbili u vozilo ući sa zaštitnim maskama.