Obavijesti Pretražite Navigacija
Satovi vani, ali dok nema kiše...

Dojmovi učitelja nakon prvog tjedna korona nastave?  "Nekad treba vikati da nas čuju"

Prvi tjedan nastave pod epidemiološkim mjerama je završio, a kako je izgledao u praksi, ali i hoće li se tako moći do kraja školske godine, komentirao je profesor geografije Tvrtko Pleić iz mreže Nastavnici organizirano.

Početak neuobičajene školske za Dnevnik Nove TV komentirao je profesor geografije Tvrtko Pleić koji kaže da je prvi tjedan prošao u navikavanju na novonastalu situaciju.

Pročitajte i ovo Ivana Valjak Ilić iz inicijative Nastavnici organizirano Ravnatelje čeka pakleni tjedan Roditelji školaraca na mukama: ''Sva je odgovornost prebačena na nas'' Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja Gošća Dnevnika Nove TV Blaženka Divjak o scenarijima za državnu maturu i uštedama nakon smanjenja proračunskih sredstava: "Maturanti su moja prva briga"

''Još uvijek se učimo da je to novo normalno u školama i da ćemo tako morati izvoditi nastavu'', kazao je i otkrio pridržavaju li se djeca mjera.

''Potrebno ih je malo češće opominjati da se maska nosi preko nosa. Za vrijeme odmora znaju skinuti masku, pa treba vikati da nas čuju da treba masku nositi kada su u zajedničkim prostorijama. Ali s obzirom na to da ja radim s većom djecom, ona prilično dobro vladaju ovom situacijom'', kaže Pleić.

Nastava na otvorenom, dok nema kiše

Ovaj profesor pokušava barem jedan od dva nastavna sata u bloku održati na otvorenom. ''Samo se nadam da će ovo vrijeme potrajati čim dulje, jer je i učenicima lakše. Kad počne kiša mislim da ćemo se svi hvatati za glavu i pokušati preživjeti svih sedam sati u učionicama'', rekao je Tvrtko Pleić.

Kaže i da se, barem kada je riječ o znanju geografije, online nastava prošle nastavne godine ostavile rupe u znanju.

''Potrebno je još ponoviti. Mislim da Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Ministarstvo obrazovanja trebaju čim prije učenike obavijestiti što se od njih neće očekivati na državnoj maturi i nama prepustiti da ponovimo one vrlo važno sadržaje bez kojih ne možemo dalje'', poručuje.

Kako je raditi u mješovitom modelu?

Dio učitelja nastavu odrađuje u mješovitom modelu, odnosno s jednim učenicima u razredu, a s drugima online. Pleić kaže da je njegovom kolegi koji radi po takvom modelu prvi tjedan bilo teško odraditi satnicu.

''Taj kontakt s učenicima je vrlo važan, posebice nakon što se šest mjeseci nismo vidjeli, i kada se uspostavljaju pravila rada i dužnosti'', kaže profesor geografije.

Smatra da bi se trebalo što prije donijeti ''detaljne upute kako treba izgledati online nastava'', u slučaju da do nje dođe.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene