Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OTKRILA ISTRAGA

Skandal u svjetski poznatoj banci: Predsjednik podnio ostavku zbog kršenja epidemioloških mjera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Antonio Horta-Osorio, predsjednik banke Credit Suisse, jedne od najutjecajnijih na svijetu, podnio je ostavku nakon unutarnje istrage.

Antonio Horta-Osorio, predsjednik Credit Suissea, dao je ostavku nakon što je okončana unutarnja istraga u toj instituciji, kojom je potvrđeno da je kršio epidemiološke mjere. Zamijenit će ga član Nadzornog odbora Axel Lehmann.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Na tri mjeseca Neke od najvećih banaka u Hrvatskoj ukidaju naknade za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka

"Žalim što je dio mojih osobnih postupaka doveo do poteškoća za banku i kompromitirao moju sposobnost da ju predstavljam. Stoga, vjerujem kako je moja ostavka u interesu banke i njezinih ulagača u ovom ključnom trenutku", naveo je Horta-Osorio u priopćenju koje je objavila banka.

Unutarnja istraga je pokazala da je Horta-Osorio prisustvovao finalu Wimbledona u srpnju prošle godine, a tad je trebao biti u karanteni sukladno epidemiološkim mjerama koje su u to vrijeme bile na snazi u Velikoj Britaniji, piše BBC.

Uz to, Horta-Osorio prekršio je i mjere koje su bile na snazi u Švicarskoj: ušao je u tu zemlju 28. studenoga i napustio je 1. prosinca, iako je trebao po ulasku biti u 10-dnevnoj karanteni, navodi Reuters

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene