Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: Patrik Macek/Pixsell

Postoji stvaran razlog za povećanje budnosti na granici i ono što se radi u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa dobro je i za Hrvatsku i za Sloveniju, rekao je u četvrtak novinarima premijer Andrej Plenović prilikom predaje potpisa za kandidaturu za predsjednika HDZ-a.


"Nisam nešto to dramatično doživio. Ne znam je li to bio zadnji tweet odlazeće Šarecove vlade", kazao je premijer.

Vezani članci Dragomira Majhen s Instituta Ruđer Bošković i Viktorija Bednjanec Znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković otkrila što se zna o ruskom cjepivu: "Kad dođem na red cijepit ću se bilo kojim cjepivom" Nacionalni stožer civilne zaštite Na presici Stožera o ispraćaju Bandića: "Organizator je najavio da će sve biti u skladu s mjerama. To je odgovoran pristup"

 

"Imamo stvarni razlog da povećamo budnost na granici, ono što radimo je dobro i za nas i za Sloveniju. Prema tome, Hrvatska je pristupila onim mjerama za koje smatramo da su u ovom trenutku potrebne", istaknuo je predsjednik hrvatske vlade.

 

Premijer Plenković je komentirao slovenske kritike načina na koji Hrvatska pokušava spriječiti širenje koronavirusa. Slovenski premijer Marjan Šarec ocijenio je u četvrtak da je kontrola koju je Hrvatska uvela na nekim graničnim prijelazima sa Slovenijom zbog koronavirusa nedjelotvorna i gospodarski štetna.

"Vrlo smireno, vrlo trezveno, bez ikakve panike radimo ono što treba i radit ćemo na zaštiti javnoga zdravstva i zdravstvene sigurnosti naših građana, kazao je Plenković. (Hina,D.I.)