Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki otpušteni iz bolnice

Osječko-baranjska županija ima dvoje novooboljelih, Stožer poručuje: ''Broj se smanjuje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od koronavirusa, pa je od početka te infekcije dosad oboljelo ukupno 46 osoba, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite, koji ističe da se broj novooboljelih smanjuje.

Župan Ivan Anušić rekao je na konferenciji za novinare kako su 42 pacijenta u evidenciji osječkoga KBC-a, a četiri u našičkoj Općoj bolnici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminula 82-godišnjakinja U Osijeku umrla i peta zaražena osoba, zabilježena tri nova slučaja zaraze Slika nije dostupna Osječko-baranjska županija Ravnatelj osječke bolnice: "Imamo prve četiri preminule osobe i osam novih pozitivnih na koronavirus"

Dodao je da je 14 osoba hospitalizirano u osječkome KBC-u, od kojih su četiri na respiratoru, jedan je pacijent hospitaliziran u Općoj bolnici u Našicama, a neki su već i otpušeni iz bolnice.

''Smanjuje se broj novooboljelih, što je bitno i rezultat svih onih mjera koje mjerodavni stožeri propisuju, a nadam se da ćemo tim trendom i nastaviti'', rekao je Anušić.

Govoreći o problemu sa zaštitnom i drugom opremom za medicinsko osoblje, Anušić je najavio kako će se danas opremiti osječki KBC, Opća bolnica u Našicama i domovi zdravlja.

Pozitivan jedan policajac

Ravnatelj osječkoga KBC-a Željko Zubčić izvijestio je kako je 119 djelatnika te ustanove u samoizolaciji, ali nijedan medicinski djelatnik i nitko od nemedicinskog osoblja zasad nije pozitivan na koronavirus.

Trenutačno je u županiji u samoizolaciji 709 osoba. Pacijenti koji su na respiratoru stabilno su, nisu životno ugroženi i nadamo se da ćemo ih uskoro prebaciti u stacionar, rekao je Zubčić.

Istaknuo je kako osječki KBC zasad ima više od 300 postelja za smještaj srednje teških pacijenata, a respiracijski centar ima kapacitet za više od 50 pacijenata, uz mogućnosti proširenja.

Kršenja samoizolacije

Načelnik osječko-baranjske policije Ladislav Bece izvijestio je kako je u posljednja 24 sata policija zaprimila dvije dojave o kršenju samoizolacije na osječkom području, što je i potvrđeno, a 11 osoba nije imalo valjane propusnice.

Istaknuo je kako Policijska uprava od jučer ima jednog pozitivnog djelatnika na koronavirus, a 11 ih je u samoizolaciji.

Govoreći o dinamici testiranja na koronavirus, ravnatelj županijskoga Zavoda za javno zdravstvo Zlatko Pandžić istaknuo je kako je situacija na tržištu takva da testova ima vrlo malo.

S testovima koje imamo radimo slučajeve koji su prioritetni. Imamo više od 200 testova u čekanju, određenu količinu testova trebali bismo dobiti sutra, a osječki KBC testiranje bi trebao početi od srijede, pa će nas to vrlo brzo rasteretiti, poručio je Pandžić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene