Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomno se prati situacija

Glavni ravnatelj policije otkrio kako je epidemija koronavirusa utjecala na kriminalce: ''Svakodnevno pratimo stanje''

Nikola Milina
Nikola Milina DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nikola Milina Nikola Milina Foto: DNEVNIK.hr Andrija Jarak Andrija Jarak Foto: DNEVNIK.hr Nikola Milina i Andrija Jarak - 1 Nikola Milina i Andrija Jarak - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nikola Milina i Andrija Jarak - 2 Nikola Milina i Andrija Jarak - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Nikola Milina i Andrija Jarak - 3 Galerija 1/6 >>
Kretanje unutar svoje županije bez propusnica omogućeno je većini građana, osim u četiri županije koje su izuzetak od novih mjera. Andrija Jarak u Dnevniku Nove TV o tome je razgovarao s glavnim ravnateljem policije Nikolom Milinom.

Od ponedjeljka se većina građana unutar granica svojih županija može kretati bez propusnica. Kako nove mjere izgledaju na terenu za Dnevnik Nove TV objasnio je Nikola Milina, glavni ravnatelj policije.

Pročitajte i ovo Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..." QR kod za digitalnu zelenu potvrdu - 2 Zadržavanje od 20-ak sekundi Božinović na Bregani pokazao kako se prelazi granica s COVID potvrdom i otkrio koliko je ljudi s njom ušlo u zemlju

''Policija se pripremila odmah nakon novih odluka Stožera. Već sad imamo u 16 županija i Gradu Zagrebu koji povezan sa Zagrebačkom županijom 158 tih točaka na kojima kontroliramo ulaze i izlaze. Tijekom podneva su došle odluka za još četiri županije'', rekao je Milina.

Policija se može posvetiti kriminalcima

Dodao je da nova situacija uvelike olakšala posao policiji. ''Sada možemo više pažnje posvetiti svim oblicima kriminaliteta'', kaže Nikola Milina. Objasnio je da policajci imaju uređaju temeljem kojih mogu provjeriti posjeduje li osoba važeću propusnicu.

Milina je otkrio da je bilo 16.150 slučajeva u kojima osobe nisu imale važeću propusnicu. ''Bilo je onih koji nisu bili niti upoznati s mjerama. Policija će i dalje sustavno raditi da se sve ove odluke poštuju'', rekao je Milina.

Više od 1400 kršenja samoizolacije

Kazao je i da je zabilježen 1451 slučaj kršenja mjere samoizolacije i istaknuo da će policija i dalje nastaviti s kontrolom onih kojima je određena ta mjera ili mjera karantene zbog zaraze koronavirusom.

Istaknuo je da nova mjera kretanja unutar županija, osim policije, život olakšava i građanima koji zbog obrađivanja poljoprivrednih površina moraju putovati u druge općine i mjesta.

Ravnatelj policije kaže i da se od početka uspostave mjera zaštite obrane od koronavirusa smanjila i stopa kriminaliteta.

''Imamo izuzetno povoljno stanje sigurnosti, povezano i s novim stanjem s koronavirusom i svim ovim mjerama koje provodimo, ali i potresom u Zagrebu. U Zagrebu imamo manje od jednog kaznenog djela što se tiče provala i krađa. Sve je to rezultat i ovih mjera, ali i usmjerene prevencije. Svakodnevno pratimo stanje'', rekao je Nikola Milina.

Građanima je Milina poručio da se strpljivo pridržavaju mjera koje propisuje Nacionalni stožer i epidemiolozi, a policija će tu biti kako bi osigurali da ih se svi pridržavaju.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene