Koronavirus, ilustracija
Koronavirus, ilustracija Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Poljska je u subotu zabilježila 1.002 slučaja koronavirusa, najviše od početka pandemije, a u Češkoj je zabilježen pad dnevnih zaraza nakon nekoliko dana rekordnog širenja koronavirusa.


Poljska je u subotu zabilježila rekordna 1002 nova slučaja, objavilo je tamošnje ministarstvo zdravstva na Twitteru.

Vezani članci Mnoštvo ljudi sa zaštitnim maskama Zemlja u susjedstvu postrožila pravila: Zbog drastičnog rasta oboljelih maske obvezne i na otvorenom Koronavirus u Poljskoj, ilustracija Poljska otvara privremenu bolnicu na nacionalnom stadionu u Varšavi: Imat će 500 kreveta, a može se proširiti i na 1000

Novi rekord zabilježen je nekoliko dana nakon što su vlasti postrožile uvjete pod kojima su liječnici obvezni poslati pacijente na testiranje na koronavirus. Kritičari upozoravaju da bi nova pravila mogla ograničiti broj testiranja.

Širenje koronavirusa u Češkoj se usporilo u subotu s 2111 novih zaraza nakon što je četiri dana bilježila porast slučajeva.

Ukupno su u toj zemlji s 10.7 milijuna stanovnika zabilježene 46.262 zaraze, objavile su vlasti.

U Češkoj se covid-19 proteklih dana širio rekordnim tempom, no u odnosu na broj stanovnika jedino Španjolska i Francuska u Europskoj uniji bilježe veći skok novih zaraza u posljednja dva tjedna, navodi Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti.