Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što se mijenja?

VIDEO ''Online nastava nije najsretnije rješenje'': Ministar o početku škole i tko mora nositi maske

Ministar Fuchs najavio je početak nastave te istaknuo da u školama vrijede mjere donesene u studenom.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs govorio je o radu škola od ponedjeljka, a Davor Božinović i ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak obraćaju se javnosti oko novih mjera s obzirom na epidemiološku situaciju.

"Škola počinje u ponedjeljak kako je predviđeno. Vlada cijelo vriejme inzistira da se škola što više moguće održava uživo. Online nastava nije najsretnije rješenje", rekao je Fuchs. Kazao je da se što više pokušava izbjeći online nastava koja ima svoje negativne strane.

"Odluke o eventualnom prelasku na oline nastavu donose se na lokalnoj razini u suradnji s Ministarstvom", kaže Fuchs i dodaje kako još nema zahtjeva ni od jedne škole za time.

Pročitajte i ovo Više cijepljenih, ali i zaraženih te onih na respiratoru - 5 HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Danas nije oboren crni rekord, jasno je i zašto: Nacionalni stožer objavio službene brojke

"Škola u jednom manjem mjestu od ponedjeljka će prijeći na online zbog epidemiološke situacije u tom mjestu", rekao je Fuchs.

Doznajemo da su i dvije srednje škole na zadarskom području zatražile prelazak na online nastavu.

Svi će i dalje morati nositi maske, naveo je.

"Mjere u školama ostaje kakve su i do sada. U 11. mjesecu smo donijeli odluku da svi učenici prilikom izvođenja nastave nose maske. Djeca od prvog do četvrtog razreda ostaju u onim tzv. balončićima, uz izuzetke kad se ne može drugačije organizirati čuvanje djece", dodao je.

Komentirao je procijepljenost u obrazovnom sustavu i rekao da se  se bitno popravila.

"Sada nam je prosjek 70,1 posto, a u znanstvenim institutima je gotovo 90 posto, visokoobrazovni sustav 84-85, srednjoškolski sustav sa 70,3 i osnovnoškolski je oko 70 posto", rekao je ministar Fuchs.

Pročitajte i ovo Julije Meštrović Velike brojke Dramatično stanje u Splitu, odgađaju se zahvati i pregledi koji nisu hitni: ''Svi bolesnici su u teškom stanju, neki su životno ugroženi''

Oborili smo rekorde novozaraženih

Ovog tjedna imali smo rekordan broj novozaraženih u Hrvatskoj od početka pandemije. U srijedu je bilo 9058 novozaraženih. Lokalni stožeri pozivaju na pooštravanje mjera, a iz splitskog KBC-a stiže vapaj o dramatičnoj situaciji zbog eksplozije COVID pacijenata. U Klinici za infektologiju ih je 208, od kojih je 47 na respiratoru, zbog čega je na lokaciji Križine iseljen još jedan odjel i prenamijenjen u dio COVID bolnice. Zbog toga je i Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović održao konferenciju za medije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene