Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Digitalne potvrde

Kako do COVID potvrde ako ste se cijepili, ali niste upisani u registar? Ministarstvo objasnilo što tada trebate učiniti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva otkrilo je kako do digitalne COVID potvrde mogu doći oni koji su se cijepili, ali nisu upisani u registar eCijepih.

Svi koji su se cijepili protiv COVID-a, imaju negativan test ili su pak preboljeli COVID-19 u proteklih šest mjeseci, mogu od početka lipnja dobiti digitalne COVID potvrde o cijepljenju, testiranju i preboljenju.

Iz ministarstva zdravstva stiglo je pojašnjenje što je činiti onima koji su se cijepili, ali nisu upisani u registar eCijepih.

''Ukoliko se pokaže da se netko od cijepljenih građana ne nalazi u registru, molimo ih da se s kartonom i potvrdom o obavljenom cijepljenju jave liječniku ili zdravstvenoj ustanovi gdje je obavljeno cijepljenje kako bi se obavio naknadni upis građana u popis cijepljenih osoba'', kažu u Ministarstvu.

Pročitajte i ovo QR kod za digitalnu zelenu potvrdu - 2 Zadržavanje od 20-ak sekundi Božinović na Bregani pokazao kako se prelazi granica s COVID potvrdom i otkrio koliko je ljudi s njom ušlo u zemlju

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I oni s jednom dozom Izdano već 15.000 EU digitalnih COVID potvrda, Božinović: "Turisti u Hrvatsku mogu doći, na granici će se zadržavati minimalno. Mi smo zasad prvi"

Potvrde u tiskanom ili elektroničkom obliku, kojim dokazuju da su primili jedno od cjepiva koje je registrirano na području Europske unije, mogu se dobiti putem portala e-Građani ili u jednoj od ispostava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje diljem Hrvatske, osim na pet lokacija HZZO-a u Zagrebu gdje se potvrde ne izdaju – Margaretska, Mihanovićeva, Kruge, Ivekovićeva i Branimirova.

A jesu li vaši podaci o cijepljenju ispravno evidentirani možete provjeriti na Portalu zdravlja.

Što se tiče potvrda o preboljenju, ona se izdaje osobi koja je preboljela COVID-19 i to 11. dan od datuma prvog pozitivnog PCR testa koji je evidentiran u sustavu. Takva potvrda je valjana 180 dana od datuma prvog pozitivnog PCR testa koji je evidentiran u sustavu. Valja istaknuti da se potvrda o preboljenju ne izdaje na temelju brzog antigenskog testa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene