Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među njima i 16-godišnjakinja

Markotić: "I mlađi pacijenti mogu imati teški oblik bolesti. Nekoliko njih su kandidati za respiratore..."

Šefica zagrebačke infektivne klinike Alemka Markotić danas je podsjetila kako se koronavirusom mogu zaraziti i pacijenti mlađe životne dobi.

Prosječna dob zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj trenutačno se kreće između 47 i 48 godina, a šefica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić danas je upozorila kako i mlađe osobe mogu imati teže oblike bolesti. 

Pročitajte i ovo Alemka Markotić Komentirala i cijepljenje Alemka Markotić otkrila što misli o uvođenju propusnica. Ima poruku i za blagdane: "Trebamo širiti ljubav, a ne poslati viruse" Alemka Markotić Razmjena iskustava Markotić nakon sastanka u Varaždinu: ''Nije dobro da se stvara panika ili krive percepcije o broju umrlih''

"Podaci o starosti upozoravaju da i mlađi mogu oboljeti i imati teže oblike. Jedna teže oboljela osoba ima samo 16 godina. Pridružene bolesti i pretilost i dalje su rizik. Imamo pet ili šest mlađih osoba, jednu od 16 te ostale između 40 i 55 godina s težim oblicima bolesti, koji bi mogli biti kandidati za respirator", rekla je Markotić.

Markotić je odgovorila i kako prevladava opći dojam da je klinička slika zaraženih sada nešto blaža, ali da je prerano govoriti o tome prije provedenih analiza.

Na pitanje kako komentira pojavu bolesnika koji uz uobičajene simptome sada imaju i probavne smetnje kazala je kako se ljeti i inače češće javljaju probavni problemi pa je prerano govoriti o tome koji su simptomi karakteristični za koje pacijente.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene