Koronavirus, ilustracija - 1
Koronavirus, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Policija je u Ličko-senjskoj županiji ovog vikenda u kršenju samoizolacije uhvatila pet osoba, trojicu Hrvata i dvojicu Austrijanaca, te naplatila pet puta po osam tisuća kuna kazne i od svakog još po 500 kuna za troškova prekršajnog postupka.


Dvojica muškaraca u prekršaju su uhvaćena ni više ni manje nego u policiji, rekla je u ponedjeljak Hini glasnogovornica ličko-senjske Policijske uprave Maja Brozičević.

Vezani članci Sjednica Vlade RH Plenković apelirao na građane: "Molimo sve da se cijepe, sad je trenutak...", Božinović: "Sve obustavljene manifestacije sada se mogu održati, ali..." Festival, ilustracija Kako će izgledati ljetni festivali, razmišlja se o hibridnom modelu. Posebni dijelovi gledališta za one koji nemaju potvrdu?

Otočanin (52) došao je na šalter Policijske postaje u Otočcu, a Koreničanin (43) na šalter Policijske postaje u Korenici.

"Umjesto da obave upravne poslove zbog kojih su došli, protiv njih je pokrenut prekršajni postupak i naplaćene su im kazne", rekla je Brozičević.

Na području Donjeg Lapca policijski službenici zaustavili su osobni automobil austrijske registracijske oznake te utvrdili da se dvojica austrijskih državljana 54-godišnjak i 61-godišnjak ne pridržavaju izrečene sigurnosne mjere samoizolacije.

Na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo na izlazu iz Hrvatske zatečen je 45-godišnji hrvatski državljanin koji se također nije pridržavao izrečene mjere samoizolacije te je i njemu predan prekršajni nalog.