Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće im se isplatiti

Nema što ljudima ne padne na pamet! S krivotvorenim nalazima negativnih testova pokušali prijeći granicu

Granična policija u zaštitnim odijelima
Granična policija u zaštitnim odijelima Foto: DNEVNIK.hr
Protiv trojice Hrvata koji su policijskim službenicima na graničnoj kontroli dali krivotvorene testove na COVID-19 policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krivotvorenje isprave.

Na graničnom prijelazu Bajakovo u petak su policajci za graničnu kontrolu provjerom vjerodostojnosti utvrdili tri krivotvorena nalaza PCR testa na COVID-19 u dva slučaja.

Naime, pri ulaznoj graničnoj kontroli oko 13 sati 49-godišnja Hrvatica je policajcima dala krivotvoren obrazac negativnog PCR testa na SARS-CoV-2 Instituta za javno zdravlje Srbije kako joj se, sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, ne bi odredila mjera samoizolacije na adresi prebivališta.

Isto su potom učinili i 36-godišnjak i 48-godišnjak, također Hrvati, koji su ulaznoj graničnoj kontroli pristupili u 15:30, dajući pritom policajcima krivotvorene obrasce negativnog PCR testa na SARS-CoV-2.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Htio pobjeći u Indiju Uhitili vlasnika privatne bolnice u Bangladešu: Lažirali najmanje 6000 rezultata testova na COVID-19

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna organizirani kriminal Uhićena skupina krivotvoritelja testova na koronavirus: Naplaćivali 100 do 800 eura po dokumentu

Policija će protiv svih počinitelja podnijeti kaznene prijave zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje isprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene