Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zarazio se na teniskom turniru

Ispovijest Karlovčanina koji je zbog koronavirusa u bolnici proveo 8 tjedana: "Imam 20 kilograma manje, pod rotirkama su me vozili u Zagreb..."

Bolnica, ilustracija - 2
Bolnica, ilustracija - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Bolnica, ilustracija - 2 Galerija 1/1 >>
Karlovčanin Ivan Ivičak osam se tjedana borio s koronavirusom. Iz bolnice je izašao s 20 kilograma manje, no uspio je pobijediti bolest.

Karlovčanin Ivan Ivičak (71) posljednji je među zaraženima u Karlovačkoj županiji izašao iz bolnice. Nakon osam tjedana, respiratora i s čak 20 kilograma manje, sada kaže da dobro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neovlašteno fotografiranje u Karlovcu Radoznali građanin, prolaznik ili fotoreporter? U bolnici netko skinuo zaštitnu ogradu i fotografirao ljude na testiranju Slika nije dostupna ukupno 18 oboljelih U Kalovačkoj županiji dvije nove pacijentice: Jedna se zarazila u Hrvatskoj, druga u inozemstvu

"Tri, četiri dana bio sam u karlovačkoj bolnici i onda sam bio u Klinici dr. Fran Mihaljević osam tjedana. Bio sam i dva tjedna na respiratoru. Vratio sam se prije tri tjedna doma i sada je sve OK", kaže. 

Zahvalan je svim zdravstvenim djelatnicima u karlovačkoj i zagrebačkoj bolnici.

"Bez lažne patetike, ali to su vrhunski profesionalci jer ja sam došao sa simptomima kao i svi drugi, međutim naglo mi se pogoršalo stanje. Praktički u jedan dan dobio sam upalu pluća i sve druge simptome.

Vrlo brzo su me pod rotirkama prevezli u Zagreb. Kad je taj respirator završio, a to nije baš neko ugodno iskustvo, sve je bilo u redu, samo da se pluća dovedu u funkciju" prisjetio se za Radio Mrežnicu Karlovčanin.

Virusom se zarazio na humanitarnom teniskom turniru u Karlovcu još 9. ožujka i nije bio jedini. 

"Nema tu velike priče. Dogodilo se kako se dogodilo, bili smo svi zajedno i neki su pogođeni, a neki nisu. Moja obitelj, bili smo doma, svi su negativni. Ne vraćam se previše na to, idem naprijed. Na žalost za jednog čovjeka to nije dobro završilo, za sve druge je", rekao je.

Osam tjedana poslije i s 20 kilograma manje, uspio je preboliti koronavirus. 

"Otišao sam s 91 kilogramom, bio sam vjerojatno na 70. Kući sam se vratio sa 74, a sad sam na 77", kaže. 

Iviček će biti na raspolaganju karlovačkoj bolnici kako bi pomogao da drugi ne moraju proći isto što i on. "Bit ću u njihovom programu za ispitivanje. Na raspolaganju sam, tako smo se dogovorili da ubuduće nekima bude lakše nego meni", zaključno je rekao. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene