Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Četiri županije bez novooboljelih, najviše novih slučajeva potvrđeno je u Zagrebu i Karlovačkoj županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredne konferencije za medije u srijedu su najavili iz Virovitičko-podravske i Karlovačke županije, iz koje su rekli da zasad imaju 12 pozitivnih nalaza te čekaju ostale. Jučer je u samoizolaciji je završila i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, čiji su nalazi testiranja pokazali da je negativna.

* Zbog većeg porasta broja zaraženih Stožer Karlovačke županije sazvao je izvanrednu konferenciju za medije, za sada je 12 osoba pozitivno

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

* Veći broj novozaraženih zabilježen je i u Vukovarsko-srijemskoj županiji koja ima 10 novih slučajeva zaraze

* U Hrvatskoj je jučer bilo 52 novozaraženih koronavirusom

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku.

14:03 U Hrvatskoj su u protekla 24 sata zabilježena 92 nova slučaja zaraze koronavirusom, a nema novih preminulih, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Više čitajte ovdje

13:10 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novozaraženih osoba koronavirusom.

U protekla 24 sata testirane su 23 osobe i svi su nalazi negativni.

Tako na području Bjelovarsko-bilogorske županije i dalje ostaje samo jedna zaražena osoba. 

Koronavirus se od početka pandemije nije probio u županijski zdravstveni sustav niti u domove za starije i nemoćne te nijedna osoba s područja županije nije preminula od COVID-19.

12:44 Na današnji dan na području Sisačko-moslavačke županije nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:37 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o dvije muške osobe iz Dubrovnika mlađe i srednje životne dobi, muškoj i ženskoj osobi iz Župe dubrovačke srednjih godina te mlađem muškarcu iz Metkovića.

Za njih troje utvrđena je epidemiološka veza, a za preostalo dvoje obrada je u tijeku. Izliječena je jedna osoba iz Župe dubrovačke.
Ukupno je hospitalizirano šest osoba u OB-u Dubrovnik.

12:01 Stožer Karlovačke županije na konferenciji za medije potvrdio je 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata. 

Šest ih je iz Ogulina i šest u široj okolici Duga Rese. 

"Stanje je za sada pod kontrolom", rekao je načelnik Stožera Josip Ribar. 

 

Pet osoba s područja Duga Rese su kontakti ranije oboljele osobe, a jedna osoba je djelatnica PU Karlovačke i epidemiolozi utvrđuju kontakte oboljelih osoba.

U Ogulinu su jučer testirane 34 osobe te je također 6 nalaza pristiglo pozitivno. Jedna osoba je zdravstveni djelatnik OB Ogulin, jedna je kontakt oboljele osobe iz ogulinske gradske uprave, a za ostale još epidemiolozi utvrđuju kontakte.

Pod mjerama samoizolacije se u Karlovačkoj županiji trenutno nalazi 180 osoba. U OB Karlovac i dalje su hospitalizirane 2 osobe sa blažom kliničkom slikom.

11:45 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije dva su nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19.

Riječ je o jednoj muškoj osobi srednje životne dobi, koja trenutačno boravi na području općine Unešić i ima prebivalište u susjednoj županiji te je kontakt osobe iz Slavonije. Druga je oboljela osoba muškarac iz Knina, srednje životne dobi, za kojeg je epidemiološka obrada u tijeku.

11:38 Na konferenciji za novinare Stožera Grada Zagreba objavljeno je da je u Zagrebu novih 18 slučajeva koronavirusa

Devet je osoba za koje se ne zna gdje su se zarazili, a za drugih devet zna se izvor, rekao je ravnatelj NZJZ-a Andrija Štampar Zvonimir Šostar. 

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je građane da se drže preventivnih mjera i izbjegavaju velika okupljanja.

11:20 Na području Primorsko-goranske županije pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Svi imaju lakše kliničke slike te je riječ o kontaktima već ranije pozitivnih osoba. Na respiratoru je u KBC-u Rijeka devet osoba.

11:15 Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 228 uzoraka. Šest je bilo pozitivno na koronavirus, tri iz Osijeka, dva iz Našica i jedan s područja Belog Manastira.

U Kliničkom bolničkom centru i dalje je hospitalizirano 25 oboljelih, ali je, za razliku od jučer, jedan pacijent manje na respiratoru. Ukupno se na uređaju za potpomognuto disanje nalaze tri osobe.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije stavila je u samoizolaciju 16 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutačno u samoizolaciji na području županije nalaze 438 osobe.

10:37 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je jedna osoba pozitivna na koronavirus (Oroslavje).

Trenutačni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 12. U samoizolaciji se nalazi 55 osoba.

10:34 Prema izvješću NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 237 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 9 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju, i to šest osoba iz Splita te po jedna iz Solina, Trogira i Vrgorca.

Svi novooboljeli kontakti su prethodno oboljelih osoba. Uz devet novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije na COVID infekciju pozitivna je i jedna osoba s područja grada Zagreba koja je testirana u Splitu.

683 osobe nalaze se u samoizolaciji. Tri COVID pozitivne osobe nalaze se na bolničkom liječenju u KBC-u Split.

10:05 Nisu stigli rezultati svih 55 uzoraka uzetih u posljednja 24 sata, no zasad su četiri pozitivna slučaja, rečeno je na konferenciji za medije Stožera Virovitičko-podravske županije. Tri su kućni kontakti, sve tri osobe ženskoga su spola, a imaju blage simptome bolesti. Četvrta je osoba kontakt s posla, također ženska osoba i zasad nema simptome. 

9:49 Na zadarskom području jedna je novooboljela osoba, a riječ je o kontaktu ranije oboljele osobe.

Aktivni nadzor provodi se nad 409 stanovnika, a istekao je za njih 4337. Na području Zadarske županije trenutačno su 52 osobe zaražene koronavirusom. Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je šest osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 142 uzorka.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije, izvijestio je Stožer Zadarske županije.

9:43 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (četiri osobe iz Starih Mikanovaca, tri iz Vinkovaca, dvije iz Tovarnika i jedna iz Vukovara).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 137, od kojih su 52 osobe izliječene. Trenutačno su u županiji tri osobe hospitalizirane zbog COVID-19. U protekla 24 sata testirane su 103 osobe te je ukupno testiranih dosad na području županije 3586. U samoizolaciji na području županije nalaze se 462 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je pet zdravstvenih radnika (jedan liječnik i četiri medicinske sestre/tehničara). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 38 radnika (10 liječnika, 24 medicinske sestre/tehničara, jedan drugi zdravstveni radnik i tri nezdravstvena radnika).

9:36 Stožer civilne zaštite Karlovačke županije u 12 sati održat će izvanrednu konferenciju za medije. Kako doznajemo, razlog izvanrednoj konferenciji je veći rast broja zaraženih - zasad je pristiglo 12 pozitivnih nalaza.

9:25 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitan je 201 uzorak brisova na COVID-19, a od toga su dva pozitivna. Radi se o osobama koje su bliski kontakt već pozitivnih osoba.

9:21 Stožer civilne zaštite RH u 14 sati održat će konferenciju za medije i izvijestiti o najnovijim podacima o zaraženima koronavirusom u Hrvatskoj. Konferenciju ćete uživo moći pratiti na DNEVNIK.hr

9:02 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno su 83 aktivna slučaja zaraze koronavirusom (COVID-19). U kućnoj izolaciji nalazi se 78 osoba te je pet osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 294 osobe. Na posljednjem testiranju obrađeno je 90 uzoraka, od kojih je osam pozitivnih rezultata na koronavirus (COVID-19).

7:49 Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin rekla je u utorak navečer da će epidemiološka situacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji i danas biti dobra. Dodala je da je u toj županiji zasad zaraženo tek dvoje stranaca.

Podsjetimo, jučer je u toj županiji potvrđen samo jedan novi slučaj zaraze.

7:30 Epidemiologinja Iva Pem Novosel u Dnevniku Nove TV otkrila je s kojim se sve problemima susreću epidemiolozi tijekom epidemije, ali i koliko je teško ''loviti'' kontakte zaraženih osoba. Više o tome doznajte ovdje.

7:19 Koprivničko-križevačka županija do jučer je danima bila korona free. Načelnik Stožera Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić za Dnevnik Nove TV otkrio je razloge dobre epidemiološke situacije. Više o tome pročitajte ovdje.

7:15 Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak testirala se na koronavirus jer je bila u kontaktu sa zaraženom državnom tajnicom Ivanom Franić. Divjak je rezultate testa dobila u utorak u popodnevnim satima u utorak, a testiranje je pokazalo da je negativna. Divjak ipak ostaje u samoizolaciji do 22. srpnja. Više o tome pročitajte ovdje, a rezultate testiranja premijera Andreja Plenkovića doznajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene