Danima su bili korona free, a danas ipak imaju jedan evidentiran slučaj zaraze. Načelnik Stožera Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić otkriva razloge dobre epidemiološke situacije.


Na početku prvog vala, Koprivničko-križevačka županija nije dobro prošla. Svi se sjećamo teške situacije u Domu za starije. Danas je potpuno obratno. Danima su bili korona free, a danas je evidentiran jedan novi slučaj, trenutno i jedini aktivni.

Vezani članci Koronavirus u BiH, ilustracija Novi podaci iz susjednih zemalja: U Srbiji od koronavirusa preminulo još devet osoba, u BiH umrlo petero ljudi Petar Škorić Prvi čovjek splitskog HDZ-a nakon objave da ima koronu: "Učinio sam sve da nikoga ne ugrozim. Ovo što je negdje rečeno, to su neka insajderska podmetanja"

Načelnik Stožera Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić otkriva u kakvom je stanju novooboljela osoba. 

"Stabilnog je, ima lagane simptome, nalazi se na kućnom liječenju u samoizolaciji. On je kontakt zaražene osobe van županije i na žalost donio je virus u našu županiju", kazao je Ljubić. 

Otkriva i razloge što sada imaju dobru epidemiološku situaciju, a svi se sjećamo teškog stanja u Domu za starije. "Nekad treba imati i malo sreće, ali radi se i o predanom radu. Zahvaljujem se svim djelatnicima. Oformili smo jedan tim za pomoć i nadzor, Opća bolnica je dala medicinsko osoblje kao pomoć i naš dom je bez pozitivnih osoba", rekao je. 

Županija provodi i brojne edukacije, poput projekta Zajednica za zajednicu.

"Nismo zapostavili ostale domove za starije i nemoćne. Sad smo se posvetili njima da i oni dobiju neka nova znanja za pružanje epidemioloških mjera, da mogu kvalitetnije postupati.

S obzirom da je stanje dobro i stabilno, možemo se baviti preventivnim mjerama i edukacijama", napomenuo je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr