Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PUNO JE BOLJE

Pokazali su da se može drugačije: Nekad su iz ove županije stizale loše vijesti, a danas broje tek jednog oboljelog

Danima su bili korona free, a danas ipak imaju jedan evidentiran slučaj zaraze. Načelnik Stožera Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić otkriva razloge dobre epidemiološke situacije.

Na početku prvog vala, Koprivničko-križevačka županija nije dobro prošla. Svi se sjećamo teške situacije u Domu za starije. Danas je potpuno obratno. Danima su bili korona free, a danas je evidentiran jedan novi slučaj, trenutno i jedini aktivni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 20 korisnika i 4 njegovateljice Pozitivni na COVID iz Doma za starije u Gospiću zasad nemaju nikakve simptome Slika nije dostupna COVID pozitivni učenici Od sutra tri škole u slavonskom gradu imaju nastavu na daljinu, strože mjere i za posjete domovima za starije

Načelnik Stožera Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić otkriva u kakvom je stanju novooboljela osoba. 

"Stabilnog je, ima lagane simptome, nalazi se na kućnom liječenju u samoizolaciji. On je kontakt zaražene osobe van županije i na žalost donio je virus u našu županiju", kazao je Ljubić. 

Otkriva i razloge što sada imaju dobru epidemiološku situaciju, a svi se sjećamo teškog stanja u Domu za starije. "Nekad treba imati i malo sreće, ali radi se i o predanom radu. Zahvaljujem se svim djelatnicima. Oformili smo jedan tim za pomoć i nadzor, Opća bolnica je dala medicinsko osoblje kao pomoć i naš dom je bez pozitivnih osoba", rekao je. 

Županija provodi i brojne edukacije, poput projekta Zajednica za zajednicu.

"Nismo zapostavili ostale domove za starije i nemoćne. Sad smo se posvetili njima da i oni dobiju neka nova znanja za pružanje epidemioloških mjera, da mogu kvalitetnije postupati.

S obzirom da je stanje dobro i stabilno, možemo se baviti preventivnim mjerama i edukacijama", napomenuo je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene