Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UŽARILA SE PREPIRKA

Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje o izjavama čelnice KoHOM-a: "Netočno je da HZZO ne plaća brzi antigenski test ako je negativan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje poslali su priopćenje nakon medijskih istupa Nataše Ban Toskić, predsjednice Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM).

Priopćenje HZZO-a, točnije reakciju na izjave Nataše Ban Toskić, prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Cijepljenje nastavak borbe HZJZ otkrio kad stiže cjepivo protiv omikrona: "Bit će ga dosta za sve" Cjepivo protiv koronavirusa ZAŠTITA STARIJIH I OSJETLJIVIH HZJZ objavio detalje o drugom docjepljivanju protiv koronavirusa, snižena i dobna granica

"Netočni su navodi iz izjave dr. Nataše Ban Toskić, predsjednice Koordinacije hrvatske obiteljske medicine koja iznosi da 'HZZO ne plaća test ako je isti negativan, s tim da se BAT plaća domu zdravlja, a ne liječniku i sestri. Istovremeno dom zdravlja ne zna kako to legalno proslijediti zaposlenicima i ne može zasad ništa isplatiti'.

Netočno je da HZZO ne plaća brzi antigenski test ako je isti negativan. HZZO plaća testiranje brzim antigenskim testovima u ordinacijama opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece, ako navedeni liječnici postave medicinsku indikaciju za provođenje testiranja, bez obzira na rezultat provedenog testiranja.

Testiranje brzim antigenskim testom u ordinacijama opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece bit će plaćeno izvan maksimalnog iznosa sredstava za provođenje dijagnostičko-terapijskih postupaka (limita) utvrđenog u skladu sa sklopljenim ugovorima o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznoga zdravstvenog osiguranja. Organizacija rada domova zdravlja u nadležnosti je ravnateljstva i njihovih osnivača.

Podsjećamo, zbog iznimne epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19 te upute Ministarstva zdravstva o provođenju testiranja brzim antigenskim testom (BAT) u ordinacijama opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece HZZO je na izvanrednoj sjednici Upravnog vijeća 13. siječnja 2022. godine donio odluku o načinu plaćanja ovog testiranja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i o tome obavijestio ugovorne doktore u djelatnostima opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite predškolske djece."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene