Obavijesti Video Pretražite Navigacija
borba protiv epidemije

Idete u šoping-centar? U ovoj županiji morate imati zaštitnu masku, donesene posebne mjere i za tržnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je odluku da svi koji ulaze u trgovački centar moraju imati zaštitnu masku. Ograničili su i broj ljudi koji mogu biti u trgovini i na tržnici.

Stožer Istarske županije odlučio je da u trgovačkim centrima osim dezinfekcije prostora i ruku obvezno nošenje maski osoblja i ograničavanje broja kupaca u prostoru (15 osoba na 100 metara četvornih), a sada i svi kupci koji ulaze u trgovačke centre moraju imati zaštitnu masku.

Pročitajte i ovo Dino Kozlevac - 1 Gost Dnevnika Nove TV Šef istarskog stožera Dino Kozlevac o popuštanju mjera: "Već ovog vikenda ide se s popuštanjem za restorane i sajmove" Jelena Pavičić Vukičević "Ovo nije dio kampanje" Pavičić Vukičević preuzela zagrebački Stožer, opozvala odluku o obveznim maskama na otvorenom: "Žao mi je što je došlo do uznemiravanja Zagrepčana"

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je i Odluku o obveznoj provedbi mjera za sprječavanje bolesti COVID-19 na tržnicama na otvorenom i u zatvorenom prostoru tržnica.

Tržnice se moraju pridržavati fizičke udaljenosti među štandovima, prodavači obvezno moraju nositi zaštitne maske, a između prodavača i kupca obvezno mora biti prikladna fizička barijera. Za kupce na otvorenom preporučeno je nošenje zaštitnih maski. Na otvorenom prostoru tržnice može biti u jednom trenutku do 20 kupaca na 100 četvornih metara, odnosno 15 kupaca na 100 četvornih metara u zatvorenom prostoru tržnice. Kupci u zatvorenom prostoru tržnice moraju imati zaštitne maske.

Donesena je Odluka o obaveznom poštivanju mjera u javnom prijevozu, kao što je u međuvremenu i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio, uz obvezno nošenje zaštitne maske putnika s obvezom da prijevozno sredstvo ne smije krenuti dok svi putnici nemaju zaštitne maske.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene