Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popuštanje mjera

Kako su i najavili: Istra i službeno zatražila otvaranje terasa kafića od 1. ožujka

Stožer civilne zaštite Istarske županije zatražio je u srijedu poslijepodne od Nacionalnog stožera civilne zaštite donošenje Odluke o otvaranju terasa caffe barova od ponedjeljka, 1. ožujka na području Istarske županije.

"Zatražili smo od Nacionalnog stožera ono što smo već najavili prije par dana. Mi smo odgovorno razgovarali s ljudima iz te djelatnosti, s čelnicima Obrtničke komore Istarske županije te Cehom ugostitelja da se ovaj tjedan donese odluka da se od Nacionalnog stožera zatraži popuštanje mjera odnosno otvaranje terasa kafića u Istri", istaknuo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neke ublažio Nacionalni stožer donio mjere za još nekoliko županija, jedna odluka se odnosi na prijelaz granice Slika nije dostupna Manje ljudi, obavezne maske... Nove odluke Nacionalnog stožera: U dvije županije uvode se nove mjere, a u jednoj se već postojeće produljuju do listopada

Dodao je kako sve mjere treba donijeti odgovorno i oprezno jer "situacija u okruženju nije dobra, a neke se zemlje u okruženju, naročito na istoku, zatvaraju."

Inače, tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 344 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđeno šest novozaraženih osoba. Trenutno je u Istri 37 aktivnih slučajeva zaraze dok se u mjerama samoizolacije nalazi 809 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene