Tržnica u Puli
Tržnica u Puli Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Više jedinica lokalne samouprave potpisat će Sporazum o zajedničkoj koordinaciji obavljanja poslova i aktivnosti na svojem integriranom području.


Stožer civilne zaštite Istarske županije objavio je kako se radi na sporazumu kojim bi više jedinica lokalne samouprave djelovalo integrirano te bi se na taj način omogućilo slobodno kretanje građana unutar tog područja.

Vezani članci Berislav Saraja i Dino Goleš Kaos i gužve na Autobusnom, putnici se borili za kartu kako bi napustili Zagreb: "Vozači neće moći pustiti one bez propusnice" E-propusnice Sve je spremno za izdavanje propusnica, od danas možete podnijeti zahtjeve. Trut poručio: ''Svaka će se situacija provjeravati''

"U suradnji i koordinaciji sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske radi se na operacionalizaciji članka 28. Zakona o civilnoj zaštiti Republike Hrvatske, kojom će više jedinica lokalne samouprave potpisati Sporazum o zajedničkoj koordinaciji obavljanja poslova i aktivnosti na svojem integriranom području.

Ustrojit će Koordinaciju Stožera civilne zaštite s tog područja i koordinirano djelovati u mjerama i aktivnostima na suzbijanju epidemije koronavirusa (COVID-19), u okviru Stožera civilne zaštite Istarske županije.

To će omogućiti, prilagodbom nacionalnog sustava e-Propusnica, slobodno kretanje građana unutar područja jedinica lokalne samouprave koje su potpisale zajednički Sporazum", navedeno je u priopćenju istarskog stožera.