Obavijesti Video Pretražite Navigacija
borba protiv korone

Pregače i maske za lice: IKEA proizvodi zaštitnu opremu za zdravstvene djelatnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IKEA, najveći svjetski brend u proizvodnji namještaja, objavila je u utorak da je počela proizvoditi zaštitnu opremu kao što su pregače i maske za lice za bolnice koje se bore protiv širenja koronavirusa, a planira i povećati proizvodnju.

Potražnja za njezinim uredskim namještajem dobro se drži jer mnogi ljudi rade od kuće zbog koronavirusa, rekao je Henrik Elm, menadžer zadužen za globalnu prodaju.

Pročitajte i ovo Jelena Pavičić Vukičević "Ovo nije dio kampanje" Pavičić Vukičević preuzela zagrebački Stožer, opozvala odluku o obveznim maskama na otvorenom: "Žao mi je što je došlo do uznemiravanja Zagrepčana" Slika nije dostupna DETALJAN VODIČ Od danas na snazi nova pravila: Donosimo tko, gdje i na koji način mora nositi masku za lice ili medicinsku masku

Dodao je da su se poremećaji u opskrbnom lancu povećali nakon što se koronavirus proširio u Europu i Ameriku, a glavni su razlog djelomično ili potpuno zatvorene granice.

IKEA se međutim pripremila i uspjela je ublažiti posljedice takvih zapreka relativno dobro, jednim dijelom preraspoređivanjem robe u skladišta na više lokacija, rekao je. Elm je kazao i da ne očekuje nestašice drva i drugih sirovina za proizvodnju namještaja. Pojavio se i problem pronalaska prostora za skladištenje robe u tranzitu na tržištima na kojima je IKEA privremeno zatvorila mnoge svoje trgovine. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene