Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROSVJED I U ŠIBENIKU

Prosvjed ispred HZJZ-a protiv COVID mjera, stigla i interventna: "Capo, odi u šumu, ali i tamo ćemo te naći", "Plenkoviću, bijedna kukavico"

Aktualno Galerija Prosvjed protiv COVID mjera Prosvjed protiv COVID mjera Foto: DNEVNIK.HR Prosvjed protiv COVID mjera Prosvjed protiv COVID mjera Foto: DNEVNIK.HR Prosvjed protiv COVID mjera Prosvjed protiv COVID mjera Foto: DNEVNIK.HR +0 Prosvjed protiv COVID mjera - 1 Galerija 1/4 >>
Ispred HZJZ-a u Zagrebu održan je prosvjed protiv COVID mjera. Prosvjednici traže ukidanje COVID potvrda i protive se testiranju djece u školama. Oglasili su se iz HZJZ-a. Ističu kako organizatori skupova hine skrb o djeci, a već samim pozivom pokazuju da su im, zapravo, djeca zadnja briga.

Ispred HZJZ-a u Zagrebu održan je prosvjed protiv COVID mjera. "Dosta terora nad djecom, maske van iz škola", stoji na jednom od transparenata. Ispred HZJZ-a došla je i interventna policija. Na prosvjed je došao i Marin Miletić. Iz zvučnika se na početku prosvjeda čula dječja pjesma Ringe, ringe, jaja. 

Prosvjednici su počeli vikati "Dosta je, dosta je". Traže da im se obrati netko iz Zavoda, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Martina Bolšec Oblak. 

"Okupljamo se danas na mjestima gdje se odlučuje. Odlučuje se na Markovu trgu, no tamo ne možemo. Danas im želimo poslati poruku da njihovo mišljenje nema znanstveno uporište. Nećemo dozvoliti da nam testiraju djecu", rekao je Andrija Klarić u svom obraćanju na početku prosvjeda. Okupljeni su zatim počeli vikati "Ne damo vam djecu!".

Jedna od govornica na prosvjedu rekla je da su škole postale logori, a profesorima je poručeno: "Sramite se". 

"Lopovi, lopovi", potom su uzvikivali prosvjednici referirajući se na vladajuće. "Idemo mi pozvati druga Capu. Capak, izađi!, vikali su prosvjednici. 

"Mlađi ne znaju tko je Capo, mi stariji znamo. To je onaj koji je kod Siska digao navodno nekakav ustanak. A ovaj Capo je nasljednik onog Capa, oni su braća po ideologiji", rekao je odvjetnik Mate Knezović. Referirao se na podizanje antifašističkog ustanka 22.6.1941. godine. 

Odvjetnik je potom rekao da će po odgovorne doći policija. 

"Ovi plavi dečki će doći po vas, radi se o zločinu protiv čovječanstva. Ubijate djecu, ubijate radnike, seljake....ubijate svakog čovjeka na ovoj zemlji. Plenkoviću, kukavico, jedna bijedna, pobjegao si 90.-ih. Capo idi u šumu Brezovica, ali i tamo ćemo te naći", rekao je odvetnik Mate Knezović.

Govorili su i o tretmanima protiv korone, glorificirajući Ivermektin. Andrija Klarić kaže kako on spašava živote. 

"Stanite uz nas", vikali su prosvjednici policajcima koji su stajali na ulazu u HZJZ.  Prosvjed je počeo u 10 sati, a završen je nešto prije podneva. 

Prosvjed Mrš od naše djece održan je i ispred zgrade Županije u Šibeniku. 

Prosvjedi su najavljeni i ispred drugih zavoda za javno zdravstvo diljem Hrvatske.

Prosvjed protiv COVID mjera Prosvjed protiv COVID mjera Foto: DNEVNIK.HR

U povodu najnovijeg prosvjeda protiv COVID mjera oglasili su se iz HZJZ-a. Ističu kako nepotpisani i nedeklarirani organizatori skupova hine skrb o djeci, a već samim pozivom pokazuju da su im, zapravo, djeca zadnja briga i samo instrument za ostvarivanje nekih drugih, njima važnih ciljeva.

"Najavljeni protesti pred Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo u Zagrebu i drugim zavodima za javno zdravstvo u ostalim dijelovima Hrvatske samo su još jedan neartikulirani pritisak na zdravstvene djelatnike i epidemiološku struku u ovoj epidemiji COVID-19.

Nepotpisani i nedeklarirani organizatori skupova hine skrb o djeci, brinu tobože o zaštiti njihova zdravlja, a već samim pozivom pokazuju da su im, zapravo, djeca zadnja briga i samo instrument za ostvarivanje nekih drugih, njima važnih ciljeva", priopćili su iz HZJZ-a povodom novih prosvjeda najavljenih za utorak.

Iz HZJZ-a ističu kako hrvatski zdravstveni djelatnici, medicinski stručnjaci - epidemiolozi, infektolozi, virolozi i svi drugi koji su specijalizirani za ovakve situacije, u kojoj se nalazi ne samo Hrvatska, već i druge zemlje svijeta, već dvije godine odgovorno skrbe u najboljoj vjeri o građanima naše zemlje, kao i da su u sklopu toga i preporuke utemeljene na stručnim i znanstveno dokazanim činjenicama o potrebi cijepljenja građana protiv virusa COVID-19 kao dosad najučinkovitije zaštite od težih posljedica zaraze.

"Posebno se to odnosi na najugroženije osobe starije životne dobi i narušenog zdravlja, a sada se pokazuje da cijepljenje djece doprinosi zaštiti njihova zdravlja i ograničavanju daljnjeg širenja zaraze.

Nekoliko izgubljenih života naših najmlađih itekako su opomena da virus SARS CoV-2 nije bezazlen", naglašava se u priopćenju te dodaje kako stručnost, znanstvene spoznaje i medicinska etika nalažu da svakodnevno javno dijele svoja saznanja, a na temelju njih i preporuke o najučinkovitijim načinima zaštite zdravlja i života svakog hrvatskog građanina.

Pročitajte i ovo Prosvjednici ispred KBC-a Zagreb PROTIV COVID POTVRDA VELIKA GALERIJA Prosvjednici u Zagrebu upali u bolnicu i zaskočili Beroša, u Splitu ravnatelju bolnice vikali ''Sotono!''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne žele testiranja Tko stoji iza sve brojnijih prosvjeda protiv COVID potvrda? Nijedno prosvjedno okupljanje održano zadnjih dana nije bilo prijavljeno

"O tome što će tko učiniti, uključujući i odluku o svojoj djeci, prepušteno je svakome od nas. Odgovornost za vlastito i zdravlje
onih o kojima nam je ljudska i zakonska dužnost skrbiti je nedjeljiva. Svatko od nas mora odluke preuzeti na sebe, a time i odgovornost za posljedice, bile one dobre ili loše.

Protesti, psovke, prijetnje i sve što uz to ide neće i ne mogu rješavati probleme koje svi zajedno imamo u ovoj epidemiji", zaključuju u HZJZ-u te dodaju da bi organizator iz svog poziva trebao izbaciti ružnu riječ, napisanu najvećim slovima koja je neprimjerena u javnoj komunikaciji, prije svega pred mladima. Jer oni će sutra govoriti i raditi upravo onako kako ih mi stariji učimo.

Ivan Vilibor Sinčić na svom je Facebooku podijelio poziv na prosvjed, uz komentar "Koliko li su do sada samo korona profiteri do sada zaradili na PCR testovima".

 

 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene