Prvi je dan testiranja zdravstvenih radnika i radnica odnosno uvođenje obaveznih COVID-potvrda za njih. U Zagrebu i Splitu održani su prosvjedi.

Galerija Prosvjed na Rebru zbog uvođenja COVID potvrda - 1 Prosvjed na Rebru zbog uvođenja COVID potvrda - 2 Prosvjed na Rebru zbog uvođenja COVID potvrda - 3 +31 Prosvjed na Rebru zbog uvođenja COVID potvrda - 5

Za zaposlene u zdravstvu i sustavu socijalne skrbi od ponedjeljka 4. listopada, obvezna je COVID-potvrda ili testiranje na koronavirus, a odluka koju je donio Nacionalni stožer Civilne zaštite vrijedit će i za dio pacijenata.

Ministar zdravstva Vili Beroš rano jutros je došao u KBC Zagreb popratiti početak testiranja zdravstvenih radnika i radnica odnosno uvođenje obaveznih COVID-potvrda za njih.

Dočekali su ga prosvjednici i prosvjednice, koji mu nisu dali da govori te su skandirali 'izdaja' i 'ostavka'.

Prvi dan uvođenja COVID potvrda VIDEO Beroša na Rebru dočekali zvižducima, pozvana policija. Svećenik vikao: "Vješala, vješala!"
Viktor Gotovac Stručnjak za radno pravo o COVID potvrdama u zdravstvenim ustanovama: "Lako bi se moglo dogoditi da bi nepoštivanje ovih odluka moglo voditi do sankcija"

Prosvjednici su se okupili i ispred KBC-a Split, gdje su ravnatelju Juliju Meštroviću i predsjedniku Upravnog vijeća bolnice Jugoslavu Bagatinu
vikali: "Prodane duše! Sotone!"

Nekoliko prosvjednika okupilo se i ispred KBC-a Osijek da bi izrazili protivljenje maskama i COVID potvrdama.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju