Obavijesti Video Pretražite Navigacija
borba s koronavirusom

Hrvatska vojska pomaže Ministarstvu zdravstva: Ispred KB-a Dubrava postavljaju kamp i šator

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Vlade u četvrtak, 19. ožujka 2020. godine usvojena je Odluka o pružanju pomoći Oružanih snaga RH Ministarstvu zdravstva za vrijeme trajanja epidemije bolesti uzrokovane koronavirusom, javili su iz MORH-a.

Hrvatska vojska, kao dio sustava domovinske sigurnosti, na zahtjev Ministarstva zdravstva pružit će pomoć osiguranjem dodatnih prostornih kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata postavljanjem samoodrživoga ekspedicijskog kampa i potrebnih kapaciteta šatora tipa Alaska na području Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu, priopćio je MORH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Epidemija koronavirusa Udruga Roda prozvala Beroševo ministarstvo: Odvajanje djeteta od majke kod sumnje na zarazu je neutemeljeno Video podrške hrvatskih vojnika "Jedno srce, jedna duša" "U zdravlju je sloboda": Vojnici iz svih dijelova Hrvatske snimili video i posvetili ga medicinskim djelatnicima

Odluka je donesena u skladu s potrebama provedbe mjera zaštite građana Republike Hrvatske tijekom epidemije širenja koronavirusa i osiguranja odgovarajuće zdravstvene zaštite oboljelim pacijentima i u sklopu primarnog intenzivističkog centra u Kliničkoj bolnici Dubrava u Zagrebu.

Zahvala MORH-a svim zdravstvenim djelatnicima

Na sjednici Vlade potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je: "Ministarstvo obrane želi zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima na čelu s ministrom na svemu što čine za zdravlje i sigurnost naših građana. Ministar zdravstva zatražio je pomoć od Ministarstva obrane da Hrvatska vojska svojim sposobnostima pruži pomoć u provedbi mjera zaštite pučanstva tijekom epidemije bolesti uzrokovane koronavirusom. Hrvatska vojska spremna je kao dio sustava domovinske sigurnosti, u skladu s epidemiološkom situacijom, pružiti pomoć Ministarstvu zdravstva osiguranjem dodatnih prostornih kapaciteta za zbrinjavanje pacijenata postavljanjem samoodrživoga ekspedicijskog kampa i potrebnih kapaciteta šatora."

Ministar je naglasio kako Vlada čini sve kako bi upravljala krizom nastalom uslijed epidemije koronavirusom, što nije nimalo jednostavno.

"Upravo zahvaljujući konceptu Sustava domovinske sigurnosti i praksi koju smo do sada imali u borbi protiv ugroza (poplave, požari, snježne padaline) došlo je do pravovremene reakcije te se primjenjujući određene metode rada i određene mjere nastoji u što većoj mjeri suzbiti širenje virusa. Iznimno je važno da združujemo resurse, odnosno snage i sposobnosti na razini cijele države, te da ovisno o tipu ugroze koristimo mehanizme i sposobnosti", naglasio je ministar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene