Radnici u Konzumovoj dostavi
Radnici u Konzumovoj dostavi Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Iz Konzuma su poručili da su spremni na povećanu potražnju te da provode dodatne preventivne mjere zaštite kupaca i svojih zaposlenika.


Iz Konzuma su se oglasili priopćenjem u kojem tvrde da su sve njihove trgovine dobro opremljene, a skladišta se dodatno pojačavaju, osobito kad je riječ o trenutno najtraženijim namirnicama. 

Vezani članci Alemka Markotić Zašto i cijepljeni moraju nositi masku? Markotić objasnila: "Antitijela nisu ista" Testiranje na koronavirus u Šibeniku - 1 Ukidaju besplatno testiranje na COVID: "Zašto bi oni koji su se cijepili plaćali testiranje onima koji se cijepiti ne žele?"

"Budući da očekujemo dodatno povećanje prometa u trgovinama, pojačali smo i nastavljamo povećavati zalihe proizvoda. Naši djelatnici redovito pune police i izlažu proizvode, no molimo kupce za razumijevanje i strpljenje ako nekih proizvoda u određenom trenutku nema na policama – to je samo zato što ih ne stignemo dovoljno brzo staviti na policu. Stavljamo fokus na namirnice i proizvode za kojima trenutno vlada najveća potražnja, a neke od njih i dodatno izlažemo u koridorima trgovina, kako bi kupcima bili još dostupniji", poručio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Iz tog lanca dodaju da su uvedene dodatne kontrole procesa uvoza robe iz ugroženih područja, primjerice Italije. I u slučaju da isporuka iz tih zemalja bude ograničena, tvrde da imaju dovoljno zaliha proizvoda za neometano poslovanje. 

Poručuju da neprestano traže i alternativne izvore nabave, a najveći naglasak stavljaju na suradnju s domaćim dobavljačima. 

Tvrde i da provode pojačane higijenske i sanitarne mjere u trgovinama, uredima i u lancu opskrbe.

Veliki porast narudžbi bilježi njihova online trgovina te kažu da poduzimaju sve mjere da maksimalno pojednostave proces kupnje i dostave te otvore što više termina za dostavu. "Ipak, uslijed povećanog broja narudžbi do daljnjeg nije dostupna usluga Pokupi, a očekivano vrijeme dostave u ovom je trenutku sedam dana. Svaki se dan otvara određeni broj novih termina za uslugu dostave i drive-ina te svim našim kupcima zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju", poručuju iz Konzuma.