Ministar financija Zdravko Marić smiruje građane i poručuje da ne treba stvarati nepotrebne zalihe.


Ministar financija Zdravko Marić sastao se s proizvođačima hrane, distributerima i trgovačkim lancima.

Vezani članci COVID bolnica u Areni Otvara se stacionar Arena, liječnik HV-a otkrio: "Sve je spremno. Sutra primamo prve pacijente. Za vikend će ih doći ukupno 40" Hrvoje Bujas Šef udruge Glas poduzetnika: "Ako ništa drugo ne preostane, mi smo spremni napraviti blokadu i prosvjede. Dajte privatnom sektoru da prodiše"

''Ako nečeg trenutačno nema u trgovini, ne znači da je nestašica. Došlo je do pojačane potražnje'', rekao je. Dodao je da su stvari pod kontrolom. Ponovio je da svega ima u dovoljnim količinama i da nema potreba za stvaranje zaliha.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar rekao je da imaju dovoljno robe na zalihama. ''Hrvatska neće ostati ni bez hrane ni bez lijekova'', rekao je. Kaže da imaju zalihe repromaterijala za neka dva mjeseca.

Glavni direktor HUP-a Davor Majetić također je rekao da nema razloga za strah te da će osigurati da sve normalno funkcionira. ''Ključno je sačuvati radna mjesta i opstojnost poslodavaca, da iz ovog izađemo bez ožiljaka'', poručio je.

Uoči sastanka muinistar Marić rekao je da su neki sinoć apelirali da se kaže da snimanje i slikanje pojedinih praznih polica u trgovinama ne pridonosi smirivanju situacije'', rekao je Marić. Kaže da svi naporno rade da se opskrba osigura. ''Neke stvari koje su iz uvoza, npr. iz Italije... Ova ili ona vrsta paste.. možda je nema, ali će biti drugih'', rekao je.

Ministar naglašava da svi trebamo biti odgovorni i oprezni, ali da nema potrebe za stvaranjem histerije i panike. Posebno je naglasio da trebamo biti oprezni zbog pojave netočnih informacija koje kolaju.

 

Potvrdno je odgovorio na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Barbare Štrbac razmišlja li se o tome da država ograniči divljanje cijena, osobito zaštitne opreme. ''Neki su sektori izrazito pogođeni, neki će tek biti... Pronaći ćemo način kako zauzdati takve stvari'', obećao je.