Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima li dovoljno kreveta?

Koordinator bolničkog liječenja u KB Dubrava: "Šatori se nadam se, neće tako brzo početi puniti. Važnije pitanje je imamo li dovoljno liječnika"

Ivica Lukšić i Valentina Baus
Ivica Lukšić i Valentina Baus DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivica Lukšić i Valentina Baus Ivica Lukšić i Valentina Baus Foto: DNEVNIK.hr Ivica Lukšić - 1 Ivica Lukšić - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivica Lukšić - 2 Galerija 1/3 >>
Hrvatska ruši rekorde u broju oboljelih od koronovirusa. Ivica Lukšić, koordinator bolničkog liječenja u KB Dubrava otkrio je ima li bolnica dovoljno kreveta za pacijente.

Ivica Lukšić, koordinator bolničkog liječenja u KB Dubrava govorio je o situaciji s koronavirusom odnosno o kapacitetima bolnice. Odgovorio je i na pitanja kada će biti popunjeni svi kreveti u bolnici, jesu li šatori spremni i kako izgledaju ti šatori.

Inače, u bolnici je još 18 slobodnih kreveta.

"Šatori se nadam se, neće tako brzo početi puniti, to ovisi o našoj odgovornosti, odgovornosti cijelog društva. Važnije pitanje je imamo li dovoljno liječnika. Mi imamo kapacitete dovoljne. Bolnički sustav je mobiliziran i funkcionira. Bitno je da te aparate ima tko pokrenuti i pružiti zdravstvenu skrb", kazao je. 

Objasnio je da će o pacijentima u šatorima skrbiti liječnici iz bolnice uz pomoć ostalih kolega koji bi došli pomoći. 

"U šatorima će biti smješteni srednje teški bolesnici. Sada vidimo pacijente s težom kliničkom slikom, nego što je bilo ovog ljeta. Ovog ljeta su pretežito bili mlađi, a sada imao i mlađe i starije", rekao je. 

Inače najmlađi pacijent u KB Dubrava ima 20 godina. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene