Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon popuštanja mjera

Glavni ravnatelj policije otkrio koliko je stranih državljana ušlo u Hrvatsku od 9. svibnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je u subotu kako je od 9. svibnja, kada je izmijenjena odluka o prelasku granica tijekom epidemije koronavirusa, u Hrvatsku ušlo više od 14 tisuća stranih državljana, a da je iz Hrvatske otputovalo 36 tisuća hrvatskih državljana.

"Od 9. svibnja u Hrvatsku je ukupno ušlo više od 14 tisuća stranih državljana, a udio slovenskih državljana je preko 50 posto. Iz Hrvatske je preko slovenske granice prešlo je preko 36 tisuća hrvatskih državljana", kazao je Milina u Dnevniku N1 televizije.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Prema odluci Stožera civilne zaštite, od 9. svibnja dopušten je ulazak stranih državljana u Hrvatsku kada postoje gospodarski interesi ili neodgodivi osobni razlozi te ulazak i izlazak hrvatskih državljana.

Dodao je da se intenzivno radi na unaprjeđenju aplikacije koja bi ubrzala postupak prijelaza granice za strane državljane između Ministarstva turizma, Ministarstva uprave te Ministarstva unutarnjih poslova.

"Preko te aplikacije, ukoliko bi strani turisti dali svoje podatke, ona bi bila umrežena s našim sustavom. Ti bi podaci znači bili uzeti od strane granične policije, tako da bi u jednom koraku radili graničnu kontrolu", istaknuo je Milina.

Glavni ravnatelj policije također je izvijestio da je broj nezakonitih migracija u Hrvatskoj u zadnja dva mjeseca za 50 posto manji nego u isto razdoblje 2019. godine.

Milina je demantirao optužbe za nezakonito postupanje hrvatskih graničnih policajaca, naglasivši da hrvatska policija potpuno zakonito i profesionalno radi svoj posao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene