Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijepljenje u Zagrebu

Počelo cijepljenje na punktovima u Zagrebu, građani ne biraju: "Svejedno koje je. Imam 86 godina i ja još kanim živjeti do 92."

Aktualno Galerija Druga faza cijepljenja u Zagrebu - 3 Druga faza cijepljenja u Zagrebu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Druga faza cijepljenja u Zagrebu - 2 Druga faza cijepljenja u Zagrebu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Druga faza cijepljenja u Zagrebu - 1 Galerija 1/3 >>
Na tri punkta u Zagrebu već se danas cijepilo. Sve je, kažu liječnici, prošlo po planu. Pacijente su naručili njihovi liječnici obiteljske medicine, a na cijepljenje su dolazili u ranije dogovorenim terminima.

Nakon što prime cjepivo, moraju pričekati petnaestak minuta pričekati u čekaonici kako bi se uvjerili da nemaju nuspojava.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

Anti iz Zagreba je svejedno koje je cjepivo. ''Meni je svejedno, neki zaziru od toga, ali ja mislim da je svejedno koje je. Uglavnom se ne umire. Imam 86 godina i ja još kanim živjeti do 92.'', rekao je Ante.

Dragici izuzetno smeta nošenje maski. ''Znate što, jako mi smeta maska i ono, sve mislim možda neću trebati nositi masku'', kazala je.

HZJZ: "Sutra obuhvaćeno 900 osoba" 

U ponedjeljak poslijepodne oglasio se i HZJZ, povodom, kako kažu. početka cijepljenja protiv koronavirusa za građane grada Zagreba u okviru druge faze cijepljenja osoba starije životne dobi kao i osoba s kroničnim bolestima, a koje će započeti 23. veljače u devet sati, u sportskoj dvorani Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja, Ksaverska cesta 111, Zagreb.

''Zbog prirode organizacije, protočnosti na cijepnom mjestu i izbjegavanja grupiranja građana, naglasak nije na osobama koje su teže pokretne ili nepokretne ili kojima lokacija cijepljenja uslijed uznapredovale životne dobi ili drugih okolnosti nije lako dostupna, jer je za takve osobe nužno organizirati cijepljenje na mjestu koje im je lakše dostupno, odnosno bliže njihovim kućama (domovi zdravlja, liječnici obiteljske medicine) ili u njihovom kućanstvu putem kućnih posjeta ili mobilnih timova'', izvijestili su iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Tako će biti obuhvaćeno oko 900 osoba koje su se prijavile na cijepljenje liječnicima obiteljske medicine u gradu Zagrebu, a koje neće moći biti obuhvaćene s 30 doza cjepiva koliko je svaka ordinacija zaprimila za tjedan od 22. veljače

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene