Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pomažite, ali se zaštitite

Crveni križ i Civilna zaštita izdali upute za posjet i pomoć starijim osobama: "Držite razmak 2 metra i vodite evidenciju"

Hrvatski Crveni križ pomaže starijima - 2
Hrvatski Crveni križ pomaže starijima - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Sve je više građana koji se organiziraju kako bi pomogli svojim susjedima i bližnjima koji spadaju u rizične skupine, pa su Crveni križ i Civilna zaštita objavili upute kako bi se smanjila ugroza zdravlja.

Hrvatski Crveni križ objavio je upute za siguran način obilaska i primanja pomoći za starije i nemoćne osobe koje ne bi trebale izlaziti i izlagati se opasnosti od zaraze koronavirusom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VAŽAN POZIV stožera GRAĐANIMA Svi koji su bili u kontaktu s Dimitrovim trebaju u izolaciju i javiti se epidemiologu Slika nije dostupna Objektivni i subjektivni razlozi Trebaju li djeca od prvog do četvrtog razreda u školu? Država kaže da je povratak obvezan, ali postoje isprike...

U uputama piše kako bi se prvo trebali najaviti telefonom, a ako to nije moguće i odmah idete na nečija vrata, predstavite se imenom i prezimenom te recite zašto želite pomoći. Ne ulazite im u kuću i stojite udaljeni barem dva metra od vrata. Nosite zaštitne maske i rukavice, pogotovo ako dodirujete i razmjenjujete novac i kartice.

Vodite evidenciju o posjetu, o vremenu, mjestu i potrebi koje osoba koju ste posjetili ima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene