Od 15. studenog širi se upotreba COVID potvrda, koje će biti obvezne za korisnike i zaposlenike javnih i državnih službi.

Galerija Iva Šušković - 2 Testiranje, ilustracija Domagoj Mikić +1 Iva Šušković - 1

Za ulazak u sabornicu saborski zastupnici za sada neće morati imati COVID potvrde, no apsurdno je da će ostali djelatnici, kuhari, osiguranje, čistačice morati imati COVID potvrdu, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić koji je razgovarao s Ivom Šušković iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Prosvjetari ovu mjeru ne odobravaju, a prema izjavi Šušković, ni njihov Sindikat.  "Također smo jednakog stava. Ne odobravamo uvođenje COVID potvrda", kazala je Šušković i objasnila zašto.

"Smatramo da se COVID potvrdama ograničavaju ljudska prava i slobode. Ovakav selektivni pristup je upitan jesu li te potvrde mjerodavne", kaže Šušković.

Sjednica Sabora - 2 Davor Orlović: "Od 15. studenoga i u Sabor će se moći samo s COVID potvrdama"

Ako želim izvaditi osobnu iskaznicu moram imati COVID potvrdu, tko će to provjeravati, pitao je Mikić.

"Ovo se tiče se svih građana Hrvatske, svi ćemo u jednom trenutku doći u neku ustanovu, zatražiti neku potvrdu i u tom trenutku ćete morati imati COVID potvrdu", kazala je sindikalistica koja se nada kako zadatak provjere COVID potvrda neće pasti na državne službenike.

COVID digitalna potvrda Sve nove mjere na jednom mjestu: Pogledajte što sve na snagu stupa odmah, a što se mijenja od 15. studenog

"Nadam se da Vlada neće angažirati državne službenike i namještenike da budu COVID redari i dati nam dodatnog posla", kazala je. Krenuli su otkazi u bolnicama i nekim zdravstvenim ustanovama. Očekujete li da je ovo put i za one koje se nisu cijepili u državnoj službi, zanimalo je reportera.

COVID potvrda, ilustracija Nove mjere odnosit će se na sve građane: Mijenjat će se dosta toga

"Naši članovi također strahuju od toga. U strahu su od pandemije, oboljenja, cjepiva i otkaza. Danas je daleko više necijepljenjih nego cijepljenih u državnim službama, ali s obzirom na strahove koje sam navela ljudi se odbijaju cijepiti, ali i testirati. Mi ćemo učiniti sve da sačuvamo naše članove", zaključila je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju