KBC Zagreb
KBC Zagreb Foto: pixell

Tri medicinske sestre, medicinski tehničar, pomoćni djelatnik i administrator dobili su izvanredni otkaz u KBC-u Zagreb jer se nisu htjeli cijepiti ni testirati.


Šestero zaposlenika KBC-a Zagreb dobilo je izvanredni otkaz, jer se nisu htjeli cijepiti ni testirati, objavljeno je u petak.

Radi se o tri medicinske sestre, medicinskom tehničaru, pomoćnom djelatniku i administratoru.

KBC Zagreb Radničko vijeće KBC-a Zagreb: "Nismo zaprimili prijedloge o otkazima, niti smo o tome raspravljali"

"Razlog otkaza je odbijanje ovih djelatnika da se cijepe odnosno testiraju na COVID-19 dvaput tjedno. Oni su, nakon što im je rečeno da ne mogu dolaziti na posao bez COVID potvrde, koristili godišnji odmor, a dio je otvorio bolovanja. No, kad su iscrpili sve zakonske mogućnosti, a i dalje se nisu željeli ni cijepiti ni testirati, uručen im je danas izvanredni otkaz", izjavio je prof.dr. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, za Jutarnji list.

Prosvjednici ispred KBC-a Rebro Zbog odbijanja testiranja i nepoštivanja uvođenja COVID potvrda Rebro priprema 11 opomena pred otkaz

Ćorušić je potvrdio da je u tijeku proces otkaza ugovora o radu za još četiri djelatnika iz istog razloga.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju